Els auriculars Beats són els preferits de molts esportistes per aïllar-se abans de les competicions. (Foto: Reuters)
Els auriculars Beats són els preferits de molts esportistes per aïllar-se abans de les competicions. (Foto: Reuters)
Cupertino

Apple compra el fabricant d'auriculars Beats per 2.200 milions

És la compra més important de la seva història i comportarà quedar-se amb els auriculars de gamma alta i el seu servei de música en "streaming"

RedaccióActualitzat

Apple ha fet la compra més important de la seva història. L'empresa tecnològica ha pagat 2.200 milions d'euros pel fabricant d'auriculars de gamma alta Beats i el seu servei de música en "streaming".

La companyia de la poma mossegada ha tancat l'operació per 1.912 milions d'euros (2.600 milions de dòlars) en efectiu i 293 milions més (400 milions de dòlars) en accions.

A més, l'acord comportarà la incorporació del productor musical Jimmy Lovine i el raper Dr. Dre a Apple, que espera completar la transacció al final del quart trimestre del seu exercici fiscal.

"La música és una part molt important de les nostres vides i té un lloc molt especial en el cor d'Apple", ha dit el conseller delegat de la multinacional, Tim Cook, que espera que la unió doni lloc als productes i serveis musicals "més innovadors del món".

Per la seva banda, Jimmy Lovine ha declarat: "Sempre vaig saber, en el fons del meu cor, que Beats pertanyia a Apple." També ha lloat l'empresa del malaguanyat Steve Jobs per la seva "inigualable capacitat per fusionar cultura i tecnologia".

La compra de Beats permet a Apple introduir-se en dos mercats en auge com és el dels auriculars de gamma alta i el de subscripció a serveis d'accés il·limitat a música, actualment liderats per Spotify amb més de 10 milions d'usuaris de pagament.

Tot i això, l'operació no suposarà la desaparició d'iTunes, on es paga per la descàrrega de cançons i que, per primera vegada, ha tingut un descens en la seva activitat des que va començar, el 2003.

Anar al contingut