El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, durant una presentació a la seu de la companyia, a Cupertino (Reuters)
El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, durant una presentació a la seu de la companyia, a Cupertino (Reuters)
Cupertino

Apple aprofita la reforma fiscal de Trump per retornar capitals als EUA

El gegant tecnològic promet la creació de 20.000 nous llocs de treball i una injecció de 350.000 milions en l'economia nord-americana durant els pròxims cinc anys

Actualitzat

El gegant tecnològic Apple ha anunciat que en els propers cinc anys contribuirà a l'economia nord-americana amb 350.000 milions de dòlars i crearà 20.000 nous llocs de treball. En un comunicat, Apple assegura que els 350.000 milions inclouen tant les inversions noves com les aportacions dels subministradors locals amb què treballa, excloent-ne els impostos.

Aprofitant la recent reforma fiscal als Estats Units, Apple repatriarà una quantitat no determinada de capitals que actualment té a l'exterior, pels quals pagarà 38.000 milions de dòlars en impostos. "Un pagament d'aquesta mida probablement sigui el més gran d'aquest tipus que s'hagi fet mai", apunta la companyia en el comunicat, en el qual també assegura que és l'empresa que més impostos paga al país.

Un dels objectius de la reforma fiscal aprovada pel Senat a finals de l'any passat és convèncer les empreses nord-americanes perquè repatriïn els seus capitals reduint les càrregues fiscals. Apple no especifica quants diners repatriarà, tot i que la suma d'impostos que pagarà fa que els mitjans especialitzats calculin que es troba al voltant dels 250.000 milions de dòlars.

Els 20.000 nous llocs de treball d'Apple estaran destinats a les seves actuals seus i a una nova que s'obrirà en un lloc que no s'ha revelat.

ARXIVAT A:
AppleTrump
Anar al contingut