Un usuari d'iPhone fotografia el logo d'Apple en una botiga. (Foto: Reuters)
Un usuari d'iPhone fotografia el logo d'Apple en una botiga (Foto: Reuters)
Los Angeles

Apple admet que els Mac, iPad i iPhone també tenen forats de seguretat

La companyia confirma que els forats de seguretat "Meltdown" i "Spectre" afecten a tots els Mac i als dispositius iOS

RedaccióActualitzat

Apple ha confirmat aquest divendres que tots els seus dispositius també estan afectats pel forat de seguretat detectat als microxips fabricats per Intel, AMD i ARM.

Dijous es va saber que un error de disseny afecta la seguretat de la immensa majoria de processadors dels mòbils i ordinadors comercialitzats al món des del 2003. Intel, la companyia que està al centre de la polèmica, ja va anunciar que aquest problema de seguretat involucrava altres subministradors.

Ara, el gegant de la informàtica Apple ha hagut de reconèixer que els seus productes també tenen el mateix problema. En un comunicat oficial, Apple alerta que tots els sistemes Mac i els dispositius amb iOS estan exposats a errades de seguretat, tot i que neguen que els seus clients pateixin "atacs coneguts en aquests moments".

 

 

Apple detalla que els sistemes operatius iOS 11.2, mac OS 10.13.2 i tvOS 11.2 ja compten amb proteccions disponibles i assegura que, en els propers dies, facilitaran pedaços de seguretat per cobrir tota la gamma de productes.

Els dos defectes de seguretat afecten una àmplia gamma de productes. El primer, batejat Meltdown, afecta ordenadors portàtils, de sobretaula i servidors d'internet amb microxip Intel. El segon, anomenat Spectre afecta els d'Intel i també els d'AMD i ARM, i la seva repercussió serà major a xips de telèfons intel·ligents i de tauletes.

 

 

No ralentitza els sistemes

La preocupació, a més per la seguretat, és que els dispositius es poden veure ralentitzats amb els nous pedaços de seguretat. Apple assegura que les proves que han fet de les actualitzacions descarten aquesta possibilitat. Diuen que no han registrat reduccions del rendiment significatiu dels aparells i que només s'ha comptabilitzat un petit alentiment a causa del pedaç de seguretat dissenyat per Safari.

La companyia Apple recomana als usuaris que les descàrregues de "software" es facin només des de fonts oficials com l'App Store perquè els atacs basats en aquests forats de seguretat necessiten de la instal·lació d'una "aplicació maliciosa".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut