Barcelona

Aplec budista a Barcelona per commemorar el naixement de Buda

Les comunitats budistes catalanes han celebrat el Vesak, el dia del naixement, il·luminació i mort de Siddharta Gautama

RedaccióActualitzat

Les diferents tradicions budistes que hi ha a Catalunya s'han trobat aquest diumenge a Barcelona per celebrar el Vesak, la festa que commemora el naixement de Buda.

Practicants de l'escola zen de tradició japonesa han recitat el Sutra del Cor, un dels textos comuns més sagrats. Al final de la cerimònia, els participants l'han recitat tots junts en català.

A l'acte, celebrat al centre cívic de la Farinera del Clot, hi han participat representants de les 26 associacions de la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes, que celebra el desè aniversari.

 

Notícia relacionada: Un descobriment arqueològic situa el naixement de Buda tres segles abans del que es pensava

El Vesak és l'única festa comuna que tenen les diferents tradicions budistes que hi ha al món. La tradició assegura que Siddharta Gautama, el Buda Sakyamuni, no només va néixer aquest dia, sinó que també és el dia que va arribar a la il·luminació i el dia que va morir.

Se celebra coincidint amb la lluna plena del mes de maig, i es va instituir a nivell internacional el 1950, quan es va crear la Comunitat Mundial dels Budistes, l'associació que agrupa una representació més àmplia de les principals tradicions budistes, la theravada, la mahayana i la vajrayana.

Anar al contingut