Els reis saluden des de la llotja en arribar al Teatro Real per assistir a la funció de "Faust" que obre la temporada (EFE)
Els reis saluden des de la llotja en arribar al Teatro Real per assistir a la funció de "Faust" que obre la temporada (EFE)
Madrid

Aplaudiments al rei i esbroncada contra els llaços grocs al Teatro Real de Madrid

Àlex Ollé, de La Fura dels Baus, demana disculpes i remarca que les dues persones que els duien no són de la companyia

RedaccióActualitzat

Final de funció amb esbroncada al Teatro Real de Madrid.

S'hi representava "Faust", de Gounod, amb posada en escena d'Àlex Ollé, un dels directors artístics de la companyia La Fura dels Baus

Aquest muntatge d'Ollé, estrenat amb molt d'èxit fa quatre anys a Àmsterdam, no ha estat ben acollit pel públic madrileny, una part del qual, fins i tot, n'ha esbroncat els responsables escènics.

 

Els cantants, per contra, han estat llargament ovacionats. Sobretot el trio protagonista: el tenor Piotr Beczala, la soprano Marina Rebek i el baríton Lucca Pisaroni.

La controvèrsia ha arribat quan a l'esbroncada pel descontentament amb la posada en escena s'hi ha sumat la d'una altra part del públic, a la qual no ha agradat gens que dos integrants de l'equip artístic hagin sortit a saludar lluint un llaç groc a la solapa. 

 

Es tractava de l'escenògraf Alfons Flores i del figurinista Lluc Castells

Cal tenir en compte que la funció d'aquest dimecres a la nit inaugurava la temporada 2018-2019 del Real, i entre els assistents hi havia els reis, que havien estat rebuts amb aplaudiments per la majoria dels assistents.

En veure els llaços grocs de Flores i Castells, una part del públic els ha fet crits de "fora, fora!", mentre d'altres acomiadaven els reis amb aplaudiments i crits de "Visca Espanya!".

Aquest dijous, tant el Teatro Real com Àlex Ollé han lamentat la presència dels llaços grocs

 

Els responsables del teatre consideren que "la cultura és patrimoni de tots i que, per tant, ha d'estar lliure de qualsevol instrumentalització partidista". 

Ollé, per la seva banda, s'ha mostrat "desolat" per uns fets que considera "totalment desafortunats i fora de lloc" perquè "no s'han de barrejar els posicionaments polítics personals amb l'àmbit professional".

A més, s'ha disculpat i ha remarcat que Flores i Castells són "dos col·laboradors que no formen part" de la Fura dels Baus.

ARXIVAT A:
Procés catalàCultura
Anar al contingut