Pla obert on es poden veure diversos membres de l'Assemblea Pagesa al costat d'un tractor aparcat al carrer del col·legi electoral per l&#…
Pla obert on es poden veure diversos membres de l'Assemblea Pagesa al costat d'un tractor aparcat al carrer del col·legi electoral per l'1-O de les Borges Blanques, el 28 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Aparquen el primer tractor al costat del col·legi electoral de les Borges Blanques per defensar l'1-O

ACN Les Borges Blanques.-Membres de l'Assemblea Pagesa han aparcat aquest dijous el primer tractor al costat del col·legi electoral de les Borges Blanques, situat al Pavelló de l'Oli, per ''defensar els drets i les llibertats del país'' en el referèndum de l'1 d'octubre. Josep Farran, portaveu de l'Assemblea Pagesa, ha explicat que es tracta d'una ''acció simbòlica'' que vol servir per fer una crida a pagesos i persones vinculades al camp per tal que facin el mateix i ''sense bloquejar accessos'' aparquin els tractors a l'entorn dels col·legis electorals per ''fer tot el possible perquè la gent pugui votar''. Des de l'Assemblea s'espera doncs que fins dissabte es vagin situant molts tractors als voltants dels col·legis electorals d'arreu del país.

El tractor aparcat al costat del Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques és de la família de Josep Farran, que també és regidor de la CUP a l'Ajuntament de la capital de les Garrigues i es dedica parcialment al camp. El va aparcar ahir dimecres a la nit i no preveu tocar-lo d'aquesta zona fins que s'acabin les votacions diumenge. Aquest dijous al matí, Farran acompanyat de diversos membres de l'Assemblea Pagesa han desplegat una pancarta on es podia llegir ''Independència. Vaga General'' a l'accés del pavelló i al costat del tractor. Segons Farran, la idea d'aparcar tractors al costat dels col·legis electorals naix de les ''tractorades'' que hi va haver als anys 70 del segle passat que ''van ajudar a trencar amb la dictadura''. En aquest sentit, l'acció també es vol emmarcar en el conjunt de mobilitzacions que estan fent diferents col·lectius professionals arreu del país a favor del referèndum com els Bombers avui a Barcelona o els advocats ahir davant del TSJC.De fet, el sector agrícola va començar a mobilitzar-se a favor del referèndum el passat dissabte amb una multitudinària tractorada que va comptar amb prop d'un miler de tractors a Lleida i també se'n preveuen fer més demà divendres a diferents punts del país convocades per organitzacions com Unió de Pagesos i JARC.

Anar al contingut