Barcelona

Apareixen els pares biològics de nens que famílies catalanes van anar a adoptar al Congo

L'accidentada adopció de criatures al Congo es continua embolicant. Les quatre famílies que van poder portar a casa els seus fills fa un mes han rebut aquest dimecres una mala notícia. Segons el Ministeri d'Afers Estrangers, el govern del Congo els ha fet saber que, de tres d'aquests petits, han aparegut els pares biològics. Les famílies asseguren que estan tranquil·les pel que fa a la legalitat de les adopcions, perquè tenen totes les resolucions judicials en regla. Diuen que durant el procés d'adopció ja prescrivia la possibilitat que, després d'anys d'abandonament en un orfenat, les criatures poguessin ser reclamades per cap parent.

Actualitzat
A la carta que el govern de Brazzaville ha fet arribar al Departament d'Acció Social, també s'informa que els pares biològics de tres dels onze nens que encara estan pendents d'adopció voldrien recuperar-ne la custodia i per tant no podran ser adoptats.

Cal recordar que dilluns que ve una delegació del departament acompanyada de dos representants de les famílies viatjarà al Congo per intentar desencallar els processos.

D'altra banda, el procés d'un dels nens pendents de ser adoptat al Congo Kinshasa ja s'ha acabat i a partir d'aquest dijous els seus pares el poden anar a buscar.
Anar al contingut