Sant Sebastià

ANV diu que anirà a les eleccions i convoca una marxa de protesta

Acció Nacionalista Basca ha reaccionat a la decisió de Baltasar Garzón assegurant que la suspensió de les seves activitats és un "atac frontal a Euskal Herria". Ha estat en el decurs d'un acte a Sant Sebastià on s'ha fet lectura de la resolució judicial del magistrat de l'Audiència Nacional en presència de mig centenar de càrrecs electes de la formació abertzale. A banda de "garantir" el vot independentista en les eleccions generals, els membres d'ANV han anunciat la convocatòria d'una manifestació per diumenge vinent a Bilbao sota el lema "Pels drets d'Euskal Herria. Stop a l'estat d'excepció".

Actualitzat

En la compareixença dels càrrecs electes d'ANV, han actuat com a portaveus la regidora de la formació a Pamplona, Marine Puello, i la portaveu del grup, Arantza Urkaregi. Totes dues han qualificat d'"absolutament política" la decisió de Garzón, tot i que el magistrat vulgui donar-hi un "maquillatge jurídic".

Han afegit, a més, que s'està davant una "estratègia de guerra" que té "encegat" el PSOE i els jutges, que actuen "com gossos enrabiats". En aquest sentit, han denunciat que els socialistes van començar la legislatura "oferint una suposada pau" i acaba els quatre anys de govern "oferint una estratègia de guerra".

Malgrat la suspensió, des d'ANV s'assegura que "garantiran" el vot independentista en les eleccions generals i que seran presents als comicis.

Anar al contingut