Imatge d'una targeta de crèdit
Imatge d'una targeta de crèdit
Madrid

Anul·len una clàusula bancària perquè la "lletra era tan petita que calia una lupa"

L'Audiència de Castelló dona la raó al Jutjat de Primera Instància, que ja havia dictat sentència en aquest mateix sentit, però que després va ser recorreguda per l'entitat emissora

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Castelló ha declarat nul·la una clàusula d'un contracte bancari perquè és de "difícil lectura", amb una "lletra tan mínúscula" que "fa necessari l'ús d'una lupa, i no són suficients les lents habituals de lectura". Amb aquests arguments, el Tribunal Provincial dona la raó al Jutjat de Primera Instància, que ja havia dictat sentència en aquest mateix sentit, però que després va ser recorreguda per l'entitat emissora.

"La clàusula general del contracte (de la targeta de crèdit) que fixa l'interès remuneratori no supera el necessari control de transparència, tot i que aquest interès remuneratori s'estableix en el revers del contracte que està sense firmar pel demandat, estant en un context de difícil lectura, per la lletra tan minúscula que fa necessari l'ús d'una lupa, i no són suficients les lents habituals de lectura, a més de difícil comprensió per utilitzar conceptes i fòrmules matemàtiques complicades".

Es tracta del contracte d'una targeta de crèdit, i la clàusula considerada abusiva és la que estableix els seus interessos, que fixa en un 24%. Però, segons va dictaminar el jutjat, primer, i ara l'Audiència Provincial de Castelló, l'esmentada clàusula "no supera el necessari control de transparència".

"El jutjat de la resolució del febrer de 2017 va acordar no admetre la demanda de judici monitori en no acreditar-se el deute vigent, un cop declarada abusiva la clàusula del contracte que estableix l'interès remuneratori, amb fonament en el fet que la citada clàusula que fixa un interès remunteratori del 27,24% no supera el control de transparència ja que ni tipogràficament ni gramaticalment és transparent per al consumidor (...) en el seu revers en lletra minúscula, difícilment comprensible en la seva extenció i dicció".

Per aquesta raó, eximeix el client de pagar els 766 euros que corresponen als interessos. En canvi, dona la raó a l'entitat pel que fa a la despesa realitzada, i ordena al jutjat que admeti a tràmit la demanda per poder cobrar els 4.621 euros que el client va gastar amb la targeta.

Anar al contingut