Düsseldorf

Anul·lats uns 30 vols perquè els pilots de Germanwings es neguen a volar

La direcció de l'aerolínia desmenteix que l'última setmana els seus avions haguessin tingut problemes tècnics

RedaccióActualitzat

El mateix dia de l'accident d'avió als Alps hi va haver molts vols cancel·lats de la companyia Germanwings, filial de Lufthansa. Concretament, es van anul·lar una trentena de vols, perquè no es van poder completar les tripulacions. La raó és que pilots i auxiliars de vol es van negar a volar. La direcció de Lufthansa s'ha mostrat comprensiva i ha al·legat motius personals, però algunes veus ho atribueixen a un possible malestar dels pilots pels problemes tècnics detectats en els avions de la companyia l'última setmana.

Centenars de passatgers feien cua ahir als taulells de Germanwings i Lufthansa a l'aeroport de Düsseldorf. Esperaven explicacions per la cancel·lació dels seus vols. I la raó és que els pilots s'havien negat a volar després que, al matí, un avió de la companyia alemanya s'estavellés als Alps. El portaveu de Luftansa, Florian Gränzdörffer, es mostrava comprensiu amb la decisió dels empleats: "És una decisió personal. Si en aquesta companyia hi ha algú que no es veu capaç de volar, ho diu i se'l treu de la llista de la tripulació. Ho respectem, però, com a conseqüència, vam haver de cancel·lar vols."

Però, segons el setmanari "Der Spiegel", aquesta misteriosa rebel·lió es deuria al malestar per problemes tècnics detectats en diversos aparells de la companyia. Al president de Lufthansa, Carsten Spohr, se li va preguntar si podia ser que l'aparell sinistrat no hagués passat satisfactòriament la revisió. Ho desmentia: "Tot el contrari. L'avió estava en perfecte estat tècnic. Ho van comprovar els tècnics de Lufthansa, dilluns, a Düsseldorf."

Set dels 30 vols anul·lats havien de sortir de l'aeroport de Düsseldorf cap a destins com Madrid, Munic o Zuric. En principi, els passatgers afectats han agafat vols amb altres companyies o bitllets de tren. La setmana passada, els pilots de Germanwings i de Lufthansa ja van fer diverses jornades de vaga per conflictes laborals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut