L'actor Bill Cosby, aquest dissabte marxant a casa des del Palau de Justícia de Montgomery (Reuters)
L'actor Bill Cosby, aquest dissabte marxant a casa des del Palau de Justícia de Montgomery (Reuters)
Norristown, Pennsilvània, EUA

Anul·lat el judici contra l'actor Bill Cosby: sis dies deliberant i sense veredicte

El jutge l'ha anul·lat perquè el jurat popular ha estat incapaç de declarar-lo culpable o innocent d'abusos sexuals després de 50 hores de deliberacions

RedaccióActualitzat

El judici contra l'actor nord-americà Bill Cosby ha acabat aquest dissabte com el rosari de l'aurora: després que el jurat popular s'ha passat sis dies deliberant, un total de més de 50 hores, sense ser capaç d'arribar a un veredicte, el jutge ha decidit declarar-lo nul.

El jurat, format per set homes i cinc dones, estava reunit des de dilluns i havia de decidir si Cosby era culpable o innocent dels abusos sexuals que havien denunciat desenes de dones, fins a 60. Segons han dit membres del jurat, no han aconseguit arribar a un veredicte unànime, necessari perquè sigui vàlid.

 

 

Ara, l'actor, que té 79 anys i està gairebé cec, ha quedat en llibertat vigilada i encara com a acusat. La fiscalia del comptat de Montgomery, a Pennsilvània, ja ha dit que intentarà que es faci un altre judici.

Un llarg procés de 13 anys

Aquest judici havia arribat després que el 2004 una dona, Andrea Constand, va denunciar haver estat víctima d'abusos sexuals per part de Cosby. Llavors, l'actor va admetre a la policia que feia servir sedants per dormir a les seves víctimes i violar-les després.

 

 

Cosby va aconseguir que la fiscalia de Pennsilvània acceptés una indemnització civil per a la dona per evitar un procés penal. Però la notícia va provocar una allau de denúncies de desenes de dones que també van acusar-lo d'abusos, i això va fer inevitable el judici penal. Molts dels casos dataven dels anys 60.

Cosby s'ha negat a declarar en aquest judici, però la fiscalia ha recuperat el testimoni del 2005 en què va admetre els abusos. Cadascun dels casos podien comportar-li 10 anys de presó i una multa de més de 22.000 euros.

♦ Cancel·len els programes de l'actor Bill Cosby, acusat d'abusos sexuals

Anar al contingut