Desplegament policial a Manchester després de l'explosió que ha matat 22 persones (Reuters)
Desplegament policial a Manchester després de l'explosió que ha matat 22 persones (Reuters)
Londres

Anul·len la campanya electoral britànica per l'atac de Manchester

La primera ministra l'ha qualificat d'"atac terrorista atroç" i ha convocat el Comitè de Seguretat per aquest dimarts al matí

RedaccióActualitzat

L'atac de Manchester que aquesta nit de dilluns ha provocat almenys 22 persones mortes i 59 de ferides arriba quan falten menys de tres setmanes per a les eleccions generals al Regne Unit. La primera ministra, Theresa May, ha emès un comunicat en què condemna el que ha qualificat d'"atac terrorista atroç", i ha anul·lat la campanya electoral per als pròxims dies.

Aquest dimarts a primera hora, el seu partit, el conservador, ha confirmat que suspèn la campanya de manera indefinida. S'hi han afegit també la resta de principals partits del país: el Partit Laborista, el Liberal Demòcrata i el Partit Nacional Escocès, l'SNP.

La primera ministra també ha convocat el Comitè de Seguretat britànic, l'anomenat Cobra, a Downing Street a les 9 del matí d'aquest dimarts.

 

Per la seva banda, el líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, ha expressat el seu condol a les famílies i amics de les víctimes a través de Twitter, i també ha elogiat l'actuació dels serveis d'emergència:

 

Donald Trump també ha condemnat l'explosió i ha mostrat la seva solidaritat amb el Regne Unit. El president nord-americà ha qualificat els responsables de l'atac de "perdedors" i "malvats".

El govern de l'Iran, que també ho ha condemnat, ha aprofitat per recordar que una de les conseqüències d'acusar erròniament països com el seu de patrocinar el terrorisme és que aquest es propaga com un càncer a tot el món.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut