El nou president de l'Eurocambra, Antonio Tajani (Reuters)
El nou president de l'Eurocambra, Antonio Tajani (Reuters)
Estrasburg

Antonio Tajani, nou president de l'Eurocambra

El candidat del Partit Popular Europeu s'ha imposat en quarta votació al socialista Gianni Pittella

Actualitzat

El Parlament Europeu ha escollit president aquest dimarts. El candidat del Partit Popular Europeu, l'italià Antonio Tajani, s'ha imposat en quarta votació al seu principal rival, el socialista Gianni Pittella. El nou màxim responsable de l'Eurocambra ha hagut de sumar vots tan diferents com els dels liberals pro Europa o els dels conservadors britànics euroescèptics, cosa que augura que el PPE no ho tindrà gens fàcil a partir d'ara per aconseguir majories.

Tajani fa 23 anys que és eurodiputat. Va ser fundador de Forza Itàlia al costat de Silvio Berlusconi i va ser comissari europeu d'Indústria i Empresa fins fa tres anys. En aquest càrrec va intercedir perquè una multinacional nord-americana no marxés de Gijón i des de llavors té un carrer amb el seu nom en aquesta població asturiana. Responent a una carta d'alguns eurodiputats catalans, s'ha compromès a promoure l'ús del català a la cambra, cosa que fins ara ha estat sempre impossible.

Amb aquesta victòria, el Partit Popular controlarà les tres presidències de les tres principals institucions europees: el Parlament, la Comissió i el Consell.

Anar al contingut