Sant Sebastià

Antonio Basagoiti, president del PP a Biscaia, candidat oficial a presidir el partit al País Basc

El president del PP de Biscaia, Antonio Basagoiti, es presentarà com a candidat oficial a presidir els populars bascos en el congrés del juliol. És el candidat "de consens" que han triat els altres presidents provincials per substituir María San Gil. Encara no se sap, però, si el sector pròxim a San Gil li donarà suport o presentarà una candidatura alternativa.

Actualitzat

L'actual president del Partit Popular a Biscaia, Antonio Basagoiti, serà candidat a presidir el partit al País Basc en substitució de María San Gil que deixarà el càrrec en el congrés que el partit celebrarà al juliol, per desavinences amb el líder estatal, Mariano Rajoy.

Segons ha explicat el PP en un comunicat, la candidatura de Basagoiti té el suport de la resta de líders provincials bascos, Alfonso Alonso, d'Àlaba, i María José Usandizaga, de Guipúscoa. Segons aquests dirigents, i el secretari general dels populars de Biscaia, Antón Damborenea, Basagoiti "és la persona que té el major consens en tots tres territoris", després d'haver escoltat l'opinió de les bases i dels càrrecs públics de la formació.

El congrés del PP basc s'havia de celebrar després de les eleccions autonòmiques basques, però es va avançar al juliol a proposta de María San Gil, que hi donarà el relleu al pròxim president.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut