Sant Joan Despí

Antonio Baños: "Si el 27 hi ha resposta negativa, encara poden fer propostes alternatives"

El president del grup parlamentari de la CUP considera que si l'assemblea de diumenge rebutja la proposta de Junts pel Sí no s'hauran esgotat les possibilitats d'acord

RedaccióActualitzat

El president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, ha dit aquest dimecres al matí que si l'assemblea de diumenge rebutja la proposta de Junts pel Sí, aquesta coalició encara tindrà temps per fer noves propostes:

"En cap cas voldrà dir 'us tanquem la porta, no volem saber res de vosaltres'. Si després del 27 hi hagués una resposta negativa i Junts pel Sí considera que encara pot fer una altra mena d'oferta, evidentment nosaltres la recepcionarem i la valorarem políticament."

Baños, entrevistat al programa "Els matins de TV3", no ha volgut posicionar-se davant la decisió que ha de prendre la seva formació, a pesar de la insistència de l'entrevistadora, la Núria Solé. En comptes d'això, ha insistit que el paper dels diputats de la CUP és diferent del d'altres partits:

"Els diputats de la CUP rebem mandats, no manem, i el mandat que tenim ara és explicar com han anat les converses, quins són els punts de partida nostres, quins eren els punts de Junts pel Sí, on hi ha hagut acord o coincidència i també plasmar les diferències. És la feina per la qual nosaltres estem com a diputats, no crec que sigui tan estrany."

Antonio Baños ha afegit que aquesta pot ser l'aportació de la CUP a la cultura política catalana: prendre les decisions importants en assemblea i sobre un document públic. Preguntat si li semblava bé que una assemblea decideixi sobre el futur de Catalunya, ha assegurat que és molt millor que altres opcions:

"Era molt pitjor quan el futur i el destí de Catalunya estaven en mans de dues o tres persones. I a més a porta tancada, i a més a sobre de catifes plenes de molta corrupció i molts diners negres, i sobretot tenint en una orella i a l'altra 'lobbies' i empresaris i poders fàctics."

En referència als corrents interns de la CUP, alguns dels quals estan demanant la investidura de Mas i altres estan reclamant el vot negatiu i anar a noves eleccions, Baños ha assegurat que la CUP no es trencarà, perquè "ho viu com a part de debat polític, i altres partits ho viuen malament perquè creuen que la veu ha de ser única".

Baños ha assegurat que la CUP vol que hi hagi govern com més aviat millor. També ha afirmat que aquestes setmanes de negociació no han estat perdudes, perquè s'ha parlat de com ha de ser una Catalunya independent, i ha elogiat la "feinada tremenda" que han fet els diputats de la CUP. També ha considerat "escassos" els 270 milions que preveu la proposta de Junts pel Sí per fer front a situacions d'emergència social, i també ha criticat que no inclogui revertir la privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut