Calella de Palafrugell

Antònia Font ofereix un concert únic envoltat d'amics al Festival de Cap Roig

El Festival de Cap Roig ha viscut aquesta nit passada un concert únic. El grup mallorquí Antònia Font ha obert un parèntesi en la seva gira per fer un recital amb acompanyants de luxe com Albert Pla, Jaume Sisa, Quimi Portet, David Carabén, Hidrogenesse i Manel.

RedaccióActualitzat
Antònia Font ha ofert un concert únic i de luxe al Festival de Cap Roig, envoltat de músics pròxims a la seva galàxia artística. Els de Mallorca han estat els amfitrions d'una gran vetllada musical en què, per sorpresa, han anat apareixent sobre l'escenari Jaume Sisa, Quimi Portet, David Carabén, Albert Pla, Hidrogenesse i, fint i tot, Manel.

El recital ha estat una pausa enmig de la gira del "Vostè és aquí", i encara que algunes de les 35 cançons que han tocat han estat obres d'aquest últim disc, les han intercalat amb èxits absoluts com "Clint Eastwood", "Wa Yeah!" o "Calgari 88", amb què han tancat la nit.

Pau Debon ha exercit de mestre de cerimònies i ha anat presentant els convidats, el galàctic Sisa, un referent ineludible per aquesta fornada de músics, l'"imprescindible" Quimi Portet, que ha tocat dos temes amb la guitarra, o David Carabén, dels Mishima, que ha cantat "Final"

Però ha estat el cantautor Albert Pla el que ha fet aixecar el públic per primer cop de la cadira. Ho ha fet amb el seu tema tribut al grup, "Antònia Font", en què assegura: "Jo em vaig follar l'Antònia Font en un avió". L'Antònia Font, però, resulta ser una noia, "la top de tops, la mallorquina més formosa". El tema, que cita entre altres Raimon o el mateix Portet, ha generat immediatament la complicitat amb el públic, que ha acabat corejant la cançó-homenatge.

Però després d'un primer intent d'abandonar l'escenari, el grup ha tornat a aparèixer per acompanyar els Hidrogenesse i per presentar la gran sorpresa de la nit: quan alguns ja abandonaven les seves localitats, els Manel han aparegut al complet i han protagonitzat un interessant diàleg musical. Primer, Guillem Gisbert ha cantat -preservant l'accent mallorquí del grup- "Extraterrestres" i seguidament Pau Debon i tots els membres d'Antònia Font han cantat "Ai, Dolors". Ha estat el moment culminant de la nit, que ha acabat amb tots els músics -excepte el veterà Sisa- dalt l'escenari deixant una imatge que revela la bona salut de la música en català.

Després d'aquest concert, els Antònia Font continuaran la gira -que fa gairebé un any que dura- i que acabaran la setmana vinent a l'Escala.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut