Futbol

Antoni Pinilla anuncia la seva retirada després de 20 anys de carrera professional

El futbol català perd un dels jugadors més emblemàtics de les últimes dècades. El vetarà Antoni Pinilla, de 38 anys, ha anunciat aquest divendres la seva retirada i dissabte, després de dues dècades en actiu al més alt nivell, disputarà amb el Nàstic el seu últim partit com a professional. El davanter s'acomiadarà, doncs, amb la mateixa samarreta grana que ha defensat en les últimes set temporades. Pinilla és juntament amb Santi Cañizares l'únic representant en actiu de l'equip espanyol que va guanyar l'or a Barcelona.

Actualitzat

Serà dissabte, al Nou Estadi i contra un exequip, el Salamanca, quan Antoni Pinilla s'acomiadarà del futbol professional. El veterà davanter ha decidit penjar les botes i deixar el futbol en actiu després de 20 anys de carrera. A l'esquena, l'actual capità del Nàstic deixa enrere una trajectòria envejable que es va iniciar al Sant Gabriel, que va continuar al FC Barcelona i que ha culminat al Gimnàstic de Tarragona.

"Crec que ha arribat el moment just per donar aquest pas. L'única cosa que espero és tenir un bon comiat demà i poder agrair a tota la gent del Nàstic el tracte tan exquisit que m'han mostrat. Serà un moment emocionant", ha reconegut Pinilla en la roda de premsa d'aquest divendres.

I és que el davanter s'ha convertit en un dels bucs insígnes del futbol català. Després del Barça, Pinilla va defensar les samarretes del Mallorca, l'Albacete, el Tenerife -on va disputar la copa de la UEFA-, el Salamanca i, des del 2001, la del Nàstic. Amb els tarragonins ha viscut dos ascensos que, juntament amb l'or olímpic de Barcelona '92, seran segurament dos dels seus millors records com a futbolista.


Anar al contingut