Iñaki Antigüedad, diputat al Congrés per Amaiur
Iñaki Antigüedad, diputat al Congrés per Amaiur
Bilbao

Antigüedad diu que Rajoy els haurà de rebre tard o d'hora "perquè Europa els està mirant"

El diputat electe de la coalició basca Amaiur que representarà el sector progressista i abertzale al Congrés dels Diputats ha anunciat, en declaracions a TV3, que la investidura de Mariano Rajoy fixarà com a prioritat consolidar la convivència i la pacificació abans de plantejar un avançament electoral. També instarà el futur president espanyol, amb qui espera reunir-se, a moure fitxa en matèria penitenciària.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Antigüedad ha manifestat que les prioritats, ara, estan marcades per la declaració d'Aiete i que "abans que les eleccions", el que la coalició abertzale vol prioritzar són "solucions al conflicte". "Ens sembla més important, ha dit el portaveu, encaminar el tema de la política penitenciària o la normalització dels contactes entre el PP i Amaiur, o entre el PP i Bildu". Es tracta, segons ha dit, "de fer una lectura de la pròpia legislació molt diferent de la que s'ha fet fins ara. No estem parlant de canviar, sinó de fer una lectura acomodada als nous temps"

En un altre moment de l'entrevista, el portaveu d'Amaiur ha assegurat que el discurs d'aquesta coalició "no pot entrar en la lletra petita, sinó que s'ha d'aprofitar el temps perquè el govern d'Espanya és un agent necessari per tirar endavant els punts dos i tres de la Declaració d'Aiete", que insten els governs espanyol i francès a conversar i a fer passos cap a la reconciliació i el reconeixement de les víctimes. En aquesta línia i en al·lusió directa a Mariano Rajoy, Antigüedad també ha afirmat que els representants d'Amaiur estan disposats a implicar-s'hi i que "si ara no ens vol rebre, ho farà d'aquí poc, perquè Europa els està mirant". "Estem condemnats a acordar un nou marc jurídic i polític en aquest país", ha puntualitzat.

Anar al contingut