Barcelona

"Antígona" s'imposa en els XII Premis Butaca com a millor muntatge i millor direcció teatral

L'espectacle de La Perla 29 "Antígona" ha estat el guanyador del premi al millor muntatge teatral en la dotzena edició dels Premis Butaca de teatre i cinema de Catalunya, lliurats aquest dilluns a la nit durant una gala a l'Espai Cúbic de Viladecans. "Antígona" ha estat una de les grans triomfadores de la nit, en rebre també el guardó de millor direcció teatral per a Oriol Broggi.

Actualitzat

"Antígona", que recupera en clau contemporània la immortal tragèdia d'Antígona, filla d'Èdip, ha recollit dos dels principals guardons de la nit. Tot i això, al muntatge de La Perla 29 se li han escapat els altres dos guardons a què optava: el de millor il·luminació, per a Pep Barcons, i el de millor actriu, per a Clara Segura.

I és que, en els premis interpretatius, Anna Lizaran s'ha imposat com a millor actriu teatral pel seu paper a "Un matrimoni de Boston", que ha rebut també el guardó al millor muntatge de petit format. Per la seva banda, el treball de Lluís Homar a "L'home de teatre" ha estat distingit amb el premi al millor actor teatral. El premi al millor text ha estat per a Gerard Vàzquez per "Uuuuh!".

Per la seva banda, Jordi Martínez s'ha imposat com a millor actor teatral de repartiment pel seu treball a "Uuuuh!", i Pepa López ha estat reconeguda com a millor actriu teatral de repartiment pel seu paper a "Panorama des del pont".

"J'arrive...!", de Marta Carrasco, Pep Bou Produccions i el TNC, ha obtingut el guardó per al millor espectacle de dansa. En el gènere musical el gran triomfador ha estat "Paradís", de Bitó Produccions, que també ha obtingut el premi a millor actriu musical (Mercè Martínez) i actor musical (Pep Anton Muñoz).

Pel que fa als premis tècnics de teatre, el guardó a la millor escenografia ha estat per a "Els estiuejants" (Max Glaenzel i Estel Cristià); el de millor vestuari, per a "Panorama des del pont" (César Olivar), i el de millor il·luminació, per a "Celebració" (Maria Dòmenech).

Els premis de cinema

En l'apartat de cinema, el premi a la millor pel·lícula catalana ha estat per a "La vida secreta de las palabras", d'Isabel Coixet. Candela Peña ha estat distingida com a millor actriu catalana pel seu paper a "Princesas", mentre que Eduard Fernández ha recollit el premi al millor actor català per "El método".

La comissió dels premis Butaca, formada íntegrament per espectadors, entrega a més cada any alguns premis honorífics i de reconeixement a diferents professionals del teatre o el cinema. En el transcurs de la gala de premis d'aquest dilluns a la nit s'han lliurat les Butaques d'Honor a Guillermina Déu, per tota una vida dedicada al teatre, tant com a actriu com per espectadora de luxe; i a T de Teatre, per ser un exemple de dones que han triomfat en un sector que, des del punt de vista empresarial, està pràcticament en mans dels homes.

Pel que fa als premis per als mitjans de comunicació, el programa "Cinema tres" del canal 33 ha rebut el premi al millor mitjà de difusió de cinema, mentre que "Teatre BCN" ha estat distingit com a millor mitjà de difusió de teatre.

Aquesta és la primera vegada que el Premis Butaca no se celebren a Premià de Mar, municipi on va néixer ara fa dotze anys de la mà de l'Ajuntament i del programa de ràdio municipal "Des de la butaca". Gràcies a l'acord amb la Diputació de Barcelona, a partir d'ara els premis seran itinerants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut