Lleida

Antifrau i Anticorrupció registren l'Ajuntament de Lleida per la denúncia de l'exprimera tinent d'alcalde contra Ros

Els funcionaris de la Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Antifrau s'han presentat al consistori per recollir informació, documents i algun suport digital després de la denúncia per irregularitats contra Àngel Ros

RedaccióActualitzat

Funcionaris de l'Oficina Antifrau i de la Fiscalia Anticorrupció han registrat l'Ajuntament de Lleida a partir de la denúncia d'irregularitats de l'exprimera tinent d'alcalde Marta Camps contra l'alcalde Àngel Ros. Tres tècnics de la Fiscalia Anticorrupció i quatre membres de l'Oficina Antifrau s'han presentat al consistori per recollir informació, documents i algun suport digital per poder analitzar si hi ha possibles irregularitats administratives i despeses no justificades.

Anticorrupció investiga les dietes i cobraments complementaris rebuts per Ros mentre va ser diputat al Parlament per esbrinar si hi ha alguna irregularitat. Els treballadors de la Fiscalia s'han endut tota la documentació referent a la concessió, pròrroga i condonació del deute que la Paeria ha fet a la companyia Adaix de Negocios. L'empresa és l'adjudicatària de la discoteca d'estiu Larida, que es fa en unes instal·lacions municipals al turó de Gardeny.

Antifrau investiga l'"espionatge" denunciat per Camps

Per la seva banda, els informàtics de l'Oficina Antifrau investiguen el presumpte cas d'espionatge que va denunciar Camps en el seu ordinador i mòbil. Els funcionaris han bolcat la informació de l'ordinador de Camps, tant de l'Ajuntament com de la regidoria d'Urbanisme per estudiar si hi ha hagut o no "espionatge" en el correu electrònic i el telèfon mòbil.

Els membres d'Antifrau han arribat cap a les 11 del matí a l'Ajuntament, acompanyats de la mateixa Camps, que els ha autoritzat a "clonar" el seu ordinador, on guardaria la documentació en què es basava la seva denúncia d'"irregularitats" contra Ros i el seu equip de govern en el pagament de dietes, sous i complements, així com processos de contractació. A tall d'exemple, va afirmar que el consistori va tramitar el 2014 factures per més de 36.000 euros per la compra de "fulards i corbates de disseny" o que es va gastar gairebé 12.000 euros en dietes en un viatge a Hannover.

Es tracta de la primera vegada que l'Oficina Antifrau es presenta directament a la seu d'una administració per fer una investigació "in situ" i podrien prendre declaració a algun funcionari.

Poca estona abans del registre, l'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida ha impugnat la dissolució de l'agrupació local del PSC i la creació d'una gestora. Ho va aprovar la direcció nacional del partit i suposava fer-la fora del càrrec de primera secretària local.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut