L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps
L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps
València

Anticorrupció demana processar Camps per prevaricació i malversació en la F1

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que es processi únicament l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en la peça de l'anomenat cas Valmor, en què s'investiguen possibles irregularitat relacionades amb l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 que València va acollir entre el 2008 i el 2012.

La fiscalia en demana el processament pels delictes de prevaricació i malversació de fons públics. En canvi, sol·licita que s'arxivi la causa per a la resta d'investigats, entre els quals hi ha l'expilot de motos Jorge Martínez, "Aspar".

El cas Valmor està dividit en tres peces: aquesta primera sobre la negociació prèvia portada a terme per Camps a favor de Valmor, l'empresa de l'expilot; la segona, sobre els contractes del Circuit del Motor, empresa pública encarregada de l'organització del gran premi, i d'alguns proveïdors que van ser adjudicataris per ordre de Valmor, i la tercera, sobre l'absorció de Valmor per part de Circuit del Motor.

La primera inclou l'aval del consell sobre la F1 a través d'un contracte firmat el 19 de juliol del 2011 "per ordre directa" de Camps després d'un viatge a Londres. Camps va dimitir l'endemà, 20 de juliol, per la causa dels vestits derivada del cas Gürtel.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut