Imatge del cartell de la campanya de Dret a Viure.
Imatge del cartell de la campanya de Dret a Viure.
Madrid

Antiavortistes urgeixen Gallardón a "esborrar" la llei actual

La plataforma Dret a Viure exigeix al govern espanyol que compleixi el seu programa electoral i retiri la llei actual. Per donar a conèixer el seu punt de vista, ha posat en marxa una campanya i una web on es pot esborrar, literalment, la llei de l'avortament.

RedaccióActualitzat
La plataforma Dret a Viure ha posat en marxa una campanya anomenada "Esborra l'avortament" per pressionar el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, perquè compleixi el programa electoral del seu partit, retiri la llei de l'avortament i no "traeixi" els seus votants.

En roda de premsa, la portaveu de la plataforma, Gádor Joya, ha explicat que la iniciativa pretén que l'executiu reconegui el dret a la vida des del moment de la concepció. Per fer-ho s'ha de derogar la llei i reformar-la segons la sentència del Tribunal Constitucional del 1985, una cosa que volen "la majoria dels espanyols". Dret a Viure vol suprimir la norma actual, que "converteix l'avortament en un dret de la dona", que pot interrompre l'embaràs de manera voluntària "per qualsevol raó".

La plataforma no descarta la possibilitat que l'executiu tingui pressions per no reformar la llei, i creu que no hi ha un "projecte social clar". "Aquest govern necessita d'una vegada per totes comprendre que legislant a favor de la vida humana, lluny de trobar una oposició de la societat, trobarà suport". Espanya seria "un exemple a Europa de progressisme", ha opinat Gádor Joya.

La campanya es difondrà a través d'anuncis en mitjans de comunicació i cartells que es col·locaran a 150 ciutats espanyoles de deu comunitats autònomes. També s'ha fet una web, on els ciutadans poden anar suprimint, paraula per paraula, l'actual llei fins que només quedin pàgines en blanc.
Anar al contingut