Un ciberactivista (Reuters)
Un ciberactivista (Reuters)

Anonymous assegura que ha hackejat Indra, l'empresa que farà el recompte del 21D

Els ciberactivistes reprenen el que han batejat com a operació Catalunya amb un atac als serveis informàtics de l'empresa que processarà les dades electorals

Actualitzat

El grup de hackers Anonymous ha anunciat que s'ha infiltrat en les xarxes informàtiques d'Indra, l'empresa encarregada de fer el recompte del 21D. En missatges difosos per Twitter, Anonymous assegura que, després d'haver hackejat el sistema durant 20 dies, pot afirmar que Indra té "una seguretat nefasta" i que "ha quedat en evidència" la seva fiabilitat.

En un fil de Twitter, els ciberactivistes afirmen que han donat pistes a l'empresa perquè detectés la infiltració:

 

 

 

L'organització informa que anirà desgranant informació del que ha anomenat operació Catalunya, com ja va fer amb altres atacs les últimes setmanes. Els ciberactivistes van fer caure webs com les del Tribunal Constitucional, la del CNI, del Ministeri d'Economia i el de Justícia o la de la Fundació Francisco Franco.

Indra ha admès un incident en un espai que té al núvol i assegura que ja l'han solucionat i que no ha afectat ni les operacions internes ni les dels seus clients.

Segons va publicar el diari "Ara", el govern espanyol ha adjudicat a dit el recompte electoral, sense que cap altra companyia hagi pogut optar-hi. L'executiu de Rajoy ha fet servir una tramitació d'emergència, en aquest cas, al·legant necessitats que afecten la seguretat nacional.

L'Estat espanyol té una participació de gairebé el 19% en l'empresa Indra. Ara bé, la companyia farà un recompte provisional. L'oficial es farà posteriorment. De manera excepcional, Indra publicarà el recompte mesa per mesa, quan habitualment ho fa per municipis.

 

Notícia relacionada: Anonymous, una legió de ciberactivistes sense rostre

 

 

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat aquest dimecres que el govern de Rajoy s'està "armant" davant possibles ciberamenaces el 21D. Segons ha dit, des de l'executiu, s'està fent un "treball molt intens" de cara al 21D per "anticipar-nos" als problemes que puguin sorgir, i "armar-nos davant els intents de desinformació".

La número dos de l'executiu espanyol ha defensat que la netedat dels escrutinis és "absolutament contrastable".

ARXIVAT A:
Digital Internet
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut