Madrid

Annan insta a aprofitar l'oportunitat de la treva i Zapatero diu que no preveu la mediació de l'ONU

El secretari general de l'ONU, Kofi Annan, ha expressat el seu suport al govern després de l'anunci d'alto el foc d'ETA i ha instat a aprofitar la situació, mentre que José Luis Rodríguez Zapatero ha agraït aquest gest i ha dit que no té prevista cap tasca de mediació de les Nacions Unides. El president del govern i Annan han comparegut conjuntament en una conferència de premsa després de l'entrevista que han mantingut a la Moncloa aprofitant la presència a Espanya d'Annan, que presidirà una reunió de caps d'aquest organisme internacional.

Actualitzat

Annan i Zapatero han parlat a la Moncloa de la nova situació que ha plantejat l'anunci d'alto el foc permanent d'ETA. El màxim responsable de les Nacions Unides ha confiat que l'anunci de la banda terrorista "dugui a una nova etapa de pau per a les persones a Espanya, que han passat per una situació de violència durant massa temps". Annan ha desitjat que "no només el govern, sinó que tots els partits polítics i institucions aprofitin aquest moment" per veure com es pot gestionar la situació perquè desemboqui en una "pau permanent".

"Els expresso els millors desitjos i és una oportunitat que cal aprofitar", ha insistit Annan. Per la seva banda, Zapatero ha agraït explícitament el seu agraïment al secretari general de l'ONU i en ser preguntat per la possibilitat que Annan pugui exercir alguna tasca de mediació en el procés, ha assegurat que no hi ha cap previsió en aquest sentit. No obstant, s'ha mostrat convençut que si en algun moment l'ONU o el mateix Annan poguessin facilitar ajuda per aconseguir la pau, hi hauria plena disposició per fer-ho.

Per Zapatero, els desitjos del secretari general de l'ONU d'aconseguir una pau permanent són un bon missatge per utilitzar la paraula en la defensa de qualsevol idea o política. El president ha traslladat a Annan l'esperança que s'aconsegueixi l'objectiu de la pau, però ha insistit en la necessitat de mantenir la calma, la prudència i la cautela. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut