Aràbia Saudita

Annan anuncia que Israel podria aixecar el bloqueig al Líban en 48 hores

Les coses es mouen cap a la distensió al Pròxim Orient. Ho demostra el fet que avui a Egipte, nova etapa de la gira del secretari general de l'ONU, Kofi Annan, ha dit que confia que Israel aixequi, abans de 48 hores, el bloqueig aeri i marítim sobre el Líban. Annan se n'ha mostrat molt convençut, però ha afegit que no vol despertar falses esperances. I és que Israel no vol aixecar el bloqueig mentre no es posi en marxa l'embargament d'armes a Hezbollah.

Actualitzat

"Tots treballem molt durament i amb una mica de bona voluntat i de seny, hauríem de ser capaços de resoldre aquesta qüestió (l'embargament) en les properes 48 hores", ha declarat el secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan, en una conferència de premsa conjunta amb el ministre egipci d'Afers Estrangers, Ahmad Aboul Gheit.

El desig d'Annan ha estat condicionat, hores després, per Israel. El govern d'Ehud Omert ha dit que estan disposat a aixecar el bloqueig aeri i marítim sempre que es decreti un embargament per impedir el contraban d'armes en benefici de Hezbollah.

"Quan el govern libanès -ha dit el portaveu del ministeri israelià d'Afers Estrangers, Marc Regev-, ajudat per les forces internacionals, estigui a punt per aplicar un embargament sobre les armes destinades a Hezbollah, Israel estarà disposat a aixecar les restriccions sobre el moviment de persones i de mercaderies" cap al Líban. Regev ha afegit que "no aixecarem les restriccions abans d'estar segurs que aquesta disposició prevista per la resolució 1701 s'implementa".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut