Barcelona

Anna Pruna lliura els Premis ARC als esportistes catalans més destacats del 2007

Una bona part dels esportistes més destacats de l'any passat han sigut homenatjats al Palau de la Música. En concret, tots els que van ser internacionals de les respectives disciplines durant el 2007, i van pujar al podi de campionats d'Europa o del món, o bé van ser finalistes en mundials d'esports olímpics. Per a ells, i també per als seus tècnics, van ser les beques que concedeix la Secretaria General de l'Esport. En total, 196 esportistes les van rebre, 29 entrenadors i un guia d'esports amb deficiències visuals.

Actualitzat
La secretària General de l'Esport, Anna Pruna, ha presidit el lliurement dels Premis ARC 2007 que reconeixen els èxits internacionals assolits pels esportistes catalans. Enguany s'han entregat 226 guardons dotats de 405.792 euros repartits entre 196 esportistes, 29 entrenadors i un guia d'esports amb deficiències visuals, xifra que ha augmentat un terç. L'acte ha tingut lloc al Palau de la Música de Barcelona i ha comptat amb la presència del president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, i la seleccionadora estatal de natació sincronitzada, Anna Tarrés.

Els Premis ARC es concedeixen als esportistes i entrenadors catalans que han aconseguit situar-se entre els tres primers classificats dels Campionats d'Europa o del món absoluts celebrats durant l'any 2007, així com als finalistes de mundials en esports i modalitats olímpiques.


Entre els guardonats destaquen l'atleta barcelonina Maria Vasco, la jove surfista barcelonina Gisela Pulido i els membres de la selecció estatal de waterpolo i d'hoquei patins. Els de l'equip espanyol de bàsquet també han estat reconeguts en aquesta vetllada. El campió del món de curses de muntanya, el cerdà Kilian Jornet, ha rebut el premi com a component de la selecció catalana sent la primera vegada que es lliura el guardó per aquest motiu.

També destaquen les components catalanes de l'equip espanyol de sincronitzada que es va proclamar subcampió del món 2007 amb la barcelonina Gemma Mengual al capdavant, nedadora que va aconseguir l'or en les quatre proves que va disputar als europeus de natació celebrats a Eindhoven fa un parell de setmanes. Mireia Belmonte, la nedadora catalana que recentment ha guanyat dues medalles en aquest mateix campionat, també ha rebut el seu premi.
Anar al contingut