Anna Gabriel: "La millor enquesta que pot fer aquest país és el referèndum"

La diputada de la CUP, entrevistada per Júlia Otero al programa "Fora de sèrie" de TV3, es mostra partidària de no rebaixar les peticions sobre els pressupostos

RedaccióActualitzat

La CUP manté que no rebaixarà les seves peticions sobre els pressupostos. Anna Gabriel, a la conversa amb Júlia Otero al programa "Fora de sèrie" de TV3 emès aquest dijous a la nit, va exigir uns comptes que suposin incrementar l'IRPF a les rendes superiors als 60.000 euros i una pujada d'impostos als més rics:

"S'han d'apujar impostos a les rendes altes, a partir de 60.000 euros; gravant un 16% més la riquesa de les 27 persones que tenen la mateixa riquesa que tot el pressupost de la Generalitat. No hauríem hagut de fer cap retallada en cap àmbit des del 2010. Els rics tenen massa, en aquest país."

"La militància de la CUP decidirà en el seu moment el suport o no als pressupostos. El que seria oportú és que hi deixés d'haver xantatge al voltant dels pressupostos. Perquè cada vegada que s'amenaça que si no hi ha pressupostos no hi ha referèndum, l'amenaça del xantatge no se li fa a la CUP, se li fa a un país, a molta gent que entén que el referèndum s'ha de celebrar sí o sí i no ha de ser moneda de canvi de res."

Gabriel va assegurar que a la CUP no l'espanta anar a eleccions si cal, encara que això suposi perdre representació. Segons va explicar, la seva força política no canvia les prioritats polítiques en funció de les expectatives electorals:

"Podem ser un mur de contenció a la dreta... Potser no tots els que diuen ser d'esquerres ho són tant... L'esquerra ha de tenir menys por d'exercir d'esquerra; després vindrà la caverna i els poders fàctics i et diran de tot i t'insultaran".

La necessitat del referèndum

"La millor enquesta que pot fer aquest país és el referèndum, i els que hi anirem per votar 'sí' no ens fa por, el volem guanyar; però, encara que el perdéssim, preferim fer-lo. El que no s'entén és que hi hagi tanta gent en aquest país que tingui tanta aversió a celebrar-lo, si fins i tot poden guanyar-lo."

"Després del resultat de les eleccions del 27-S mai hem defensat fer una declaració unilateral, malgrat que hi havia una majoria de diputats independentistes i que moltes veus ens deien que hi havia la legitimitat suficient per declarar unilateralment la independència."

Els sous dels polítics

"Com a diputada portaveu al Parlament cobro uns 5.800 euros i escaig al mes, i ens quedem 1.400 euros, que és el que estableix el codi ètic de la CUP, que és moltíssim si ho comparem amb persones que no tenen cap ingrés, que cobren una renda mínima o se'ls està acabant la prestació. No em queixo en absolut, estic cobrant molt més del que cobra molta gent en aquest país; caldria revisar el sou dels representants electes, crec que no és just."
 

Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/fora-de-serie/julia-otero-i-anna-gabriel-a-fora-de-serie/video/5633787/

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut