Animalistes i protaurins estaran separats a les places de bous de les Terres de l'Ebre

És un acord del govern, els ajuntaments i les penyes taurines de les Terres de l'Ebre que no agrada als animalistes

RedaccióActualitzat

Els animalistes i els protaurins estaran situats en espais diferenciats a les places de bous.

És un acord del govern, els ajuntaments i les penyes taurines de les Terres de l'Ebre per facilitar l'accés d'animalistes als actes amb bous després dels incidents de la setmana passada a Mas de Barberans, en què dues activistes antitaurines van ser agredides.

Els alcaldes assignaran una persona del consistori perquè acompanyi els animalistes o altres persones que vulguin enregistrar o fotografiar aquests espectacles. També se'ls donarà accés a una zona que els ajuntaments solen reservar a les autoritats per assistir als correbous. Amb aquesta mesura es vol rebaixar la tensió entre protaurins i antitaurins. A la reunió es va descartar, però, augmentar la presència policial.

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, considera que "començar un espectacle taurí amb mossos o antiavalots no agrada ni als que volen bous ni als que no en volen".

Un altre aspecte no resolt és el que ha plantejat la regidora de l'Ajuntament de Santa Bàrbara: què passarà quan els bous es facin al carrer?

Els representants de penyes i comissions taurines, que s'han reunit aquest dissabte a Santa Bàrbara, veuen bé l'acord.

Als animalistes no els agrada la mesura

Però els animalistes no ho veuen igual. Segons Aïda Gascón, directora d'Anima Naturalis a Espanya, posar-los en una zona tan destacada ja els assenyala com a antitaurins i els posa en risc. I també remarca que no és solució quan els bous es fan al carrer. Per Gascón, l'única solució seria la presència policial.

Una altra associació animalista, ACTIMA, Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal, considera que la decisió de gravar des d'on se'ls indiqui és dictatorial i ja han dit que no l'acataran. Consideren que els espectacles són públics i que qualsevol pot gravar-los des d 'on vulgui.

Les penyes taurines demanen als alcaldes que denunciïn els insults i amenaces dels animalistes

Per la seva banda, el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, reclama als alcaldes de la zona que denunciïn els insults i amenaces que reben de grups animalistes pel fet de permetre les festes de bous.  

Martí assegura que, passat l'estiu, presentarà una denúncia contra Aïda Gascón, la directora de l'ONG animalista Anima Naturalis, per haver-lo acusat d'incitació a l'odi.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut