Pla mitjà d'una dona amb un cartell de rebuig a la festa taurina en la concentració a la plaça de bous d'Amposta (ACN)
Pla mitjàd'una dona amb un cartell de rebuig a la festa taurina en la concentració a la plaça de bous d'Amposta (ACN)
Amposta

Animalistes de les Terres de l'Ebre reclamen una alternativa a les festes taurines

S'han concentrat davant la plaça de bous d'Amposta i han cridat lemes com "Catalunya és antitaurina" i "la tortura retalla la cultura"

RedaccióActualitzat

Aprofitant l'últim dia de festes i de bous a Amposta, Montsià, una trentena d'animalistes de les Terres de l'Ebre s'han concentrat aquest diumenge davant la plaça de bous d'aquest municipi per reclamar una alternativa a la festa taurina i mostrar el rebuig al maltractament animal que consideren que representen els correbous.

Els manifestants han cridat lemes com "Catalunya és antitaurina" i "la tortura retalla la cultura", i en una ocasió s'han escoltat les respostes d'una desena d'aficionats que gaudien de l'última tarda dels correubous amb crits a "sí als bous". Tot i això, els correbous s'han realitzat sense cap incident entre manifestants i aficionats.

Els antitaurins diuen que han perdut la por de donar la cara als seus pobles. Una de les promotores del moviment, Nídia Capafons, ha reivindicat el sentiment antitaurí i ha negat que tots els veïns de les Terres de l'Ebre gaudeixin i es sentin identificats amb els correbous. A més, han demanat que la llei acabi amb aquestes festes taurines i que no es financin amb diners de l'ajuntament.

"Ens manifestem aquelles persones valentes que estem fartes que ens vulguin fer callar. Ens reivindiquem perquè no ens sentim identificats amb aquesta manera d'entendre les festes i també perquè sabem que moltes altres persones del territori tampoc s'hi senten", ha defensat Capafons durant la concentració davant la plaça de bous d'Amposta.

Aquesta concentració és el primer acte oficial de la nova plataforma antitaurina de les Terres de l'Ebre que pròximament es formarà i que portarà el concepte d'alternativa al nom. El principal objectiu d'aquesta plataforma és enfortir la lluita al territori i animar els veïns que no gosen mostrar el seu rebuig en contra del maltractament animal per por a les represàlies.

Anar al contingut