Copa d'Àfrica

Angola es desfà en deu minuts i cedeix un empat increïble davant Mali a la Copa d'Àfrica (4-4)

Angola ho tenia tot a favor per obrir la Copa d'Àfrica amb una victòria i regalar un triomf sorprenent a tot un país que encara continua afectat per l'atemptat terrorista a la selecció del Togo. Els "palanques negres" dominaven Mali contra pronòstic per un contundent 4-0 en el minut 78 però ha estat aleshores quan, incomprensiblement, els homes de Manuel José s'han esfondrat i han permès la remuntada increïble, totalment miraculosa, del conjunt malià. De la mà del blaugrana Keita, els visitants han marcat quatre gols i han assolit un empat espectacular que, malgrat la decepció local, dóna arguments esportius a la present edició de la Copa d'Àfrica.

Finalment, el futbol ha estat el protagonista i la Copa d'Àfrica ha donat el tret de sortida enmig d'una gran festa i un resultat prometedor, totalment espectacular.

Amb l'atac terrorista sobre el Togo encara present, Angola i Mali han obert el torneig amb un partit brillant, de desenllaç impossible. L'equip dirigit per Manuel José semblava disposat a protagonitzar positivament la primera sorpresa del campionat en golejar Mali -favorita sobre el paper- per 4-0. Dues dianes de cap pràcticament idèntiques de Flávio a la primera part i dos penals transformats per Gilberto i Manucho, del Valladolid, a la segona, estaven convertint el duel inaugural del torneig en un autèntic festival.

Aleshores, però, s'ha forjat el miracle. El blaugrana Keita, en el 78, feia el 4-1 després d'una jugada embolicada a l'interior de la petita. Al 88, el davanter del Sevilla, Kanouté, feia el 4-2 i, ja en el descompte, Mali aconseguia empatar amb un altre gol de Keita i un de Yattabare, que portaven la desolació a Luanda i a tota Angola.