Rugbi

Anglaterra guanya Itàlia (16-31) i es confirma com la gran favorita per guanyar el Sis Nacions

Anglaterra s'ha confirmat com la gran favorita per adjudicar-se el títol del Torneig Sis Nacions de rugbi. El XV de la Rosa s'ha imposat a Itàlia a domicili per 16-31 i ha sumat la segona victòria consecutiva, que li permet mantenir opcions de guanyar el Grand Slam. Els actuals campions del món no han donat cap opció a un equip italià que, tot i la derrota, va millorant el seu joc cada temporada que passa. En l'altre partit de la segona jornada, França s'ha refet de la derrota a Escòcia i ha derrotat Irlanda per 43-31.

Anglaterra ha fet el segon pas per adjudicar-se el Torneig de les Sis Nacions i el Grand Slam, distinció que obté l'equip que guanya tots els seus partits. El XV de la Rosa s'ha imposat a la selecció italiana a Roma en un partit en què els transalpins han mostrat que el seu joc continua millorant. Els campions del món no han donat gaires opcions als locals, tot i que Itàlia ha arribat a remuntar set punts al final del primer temps i en l'inici de la segona part s'ha posat dos punts per sobre en el marcador (9-7). Els italians han defensat el seu mínim avantatge amb ungles i dents, però els anglesos han acabat a poc a poc amb la resistència italiana gràcies a la seva superioritat en el joc de davanteres. Hodgson, amb un xut a pals, i Cueto i Simpson-Daniel, amb un assaig cadascun, han posat de manifest sobre la gespa de l'estadi Flaminio que la diferència entre les dues seleccions encara és molt gran, malgrat l'únic assaig local, de Mirko Bergamasco, en el minut 78, que ha establert el definitiu 16-31. En l'altre partit de la segona jornada, França s'ha recuperat de la derrota inaugural contra Escòcia i s'ha imposat a Irlanda per 44-31. Els francesos, que afrontaven el torneig com un dels grans favorits al títol, han mostrat un joc molt irregular i després d'un inici espectacular, amb un parcial de 29-3, els irlandesos han reaccionat i han estat a punt de culminar un gran remuntada.