Barcelona

Àngels Vivas recorrerà no haver estat nomenada presidenta de l'Audiència de Barcelona

La candidatura de la jutgessa va ser rebutjada per "discriminació ideològica", segons el vot particular de 5 membres del CGPJ

RedaccióActualitzat
La magistrada Àngels Vivas recorrerà al Suprem la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) del dia 31 de març en què es va escollir Antonio Recio president de l'Audiència Provincial de Barcelona. Vivas, que també aspirava al càrrec, va perdre la votació per 10 vots a 8, amb tres vots en blanc.

Àngels Vivas, que és magistrada de la mateixa institució que aspira a presidir, ha confirmat a través de la també magistrada Montserrat Comas que presentarà un recurs contenciós-administratiu contra aquesta decisió. Comas ho ha explicat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en què ha afirmat que Vivas ha estat discriminada per haver signat el manifest en què 33 jutges donaven suport al dret a decidir.

Comas ha destacat que l'expedient obert després d'una denúncia de Manos Limpias contra els jutges es va acabar arxivant:

"Si està arxivat aquest expedient, com ha pogut pesar tant? Perquè en els passadissos del consell els vocals han explicat que la raó que es donava última del perquè no es nomenava la senyora Àngels Vivas és per haver signat aquell manifest. I això suposa una discriminació ideològica."

Aquest recurs s'afegirà al vot particular que cinc dels magistrats del CGPJ també han emès contra la decisió presa, perquè també consideren que Vivas va ser discriminada per haver donat suport al dret a decidir. En el text del vot particular, de 26 pàgines, els cinc magistrats asseguren que Vivas reuneix molts més mèrits que Recio per ser nomenada per al càrrec.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut