Angelina Jolie, en la presentació de la pel·lícula a Sarajevo. (Foto: Reuters)
Angelina Jolie ha negat que sigui "antisèrbia". (Foto: Reuters)
Sarajevo

Angelina Jolie debuta com a directora amb una pel·lícula sobre la guerra de Bòsnia

Polèmica estrena cinematogràfica a Sarajevo, la capital de la federació de Bòsnia i Hercegovina. Situada als anys de la guerra de Bòsnia, "En terra de sang i mel" és notícia perquè és l'"opera prima" d'Angelina Jolie, però també per com han acollit el film a la capital; de fet, aquest dimarts, la directora i el seu marit, Brad Pitt, hi han arribat envoltats de seguretat. I és que, tants anys després, les cicatrius del conflicte encara fan mal. A Sèrbia, la cinta només es pot veure de forma clandestina.

RedaccióActualitzat
Més de 5.000 persones han desafiat el fred en l'estrena de la pel·lícula a Sarajevo, on Angelina Jolie ha respost a les crítiques de parcialitat que se li han fet des de Sèrbia. "No sóc antisèrbia", ha afirmat l'actriu, que ha hagut de suspendre la visita que tenia prevista en aquesta regió per presentar una història protagonitzada per un soldat serbi, Daniel, i una bòsnia musulmana, Ajla, en plena guerra, a la dècada dels 90, en què es recorden les violacions de dones i el conflicte social i familiar.

"No és simplement una amenaça, no és per la meva seguretat, que estic preocupada", ha afirmat, al mateix temps que ha denunciat "la gran hostilitat a la premsa" amb què s'ha trobat.

Jolie ha admès que la pel·lícula és dura i ha afirmat davant el públic assistent que espera que la pel·lícula "no els recordi les penes, sinó que han aconseguit sobreviure. Estimo Bòsnia i els estimo a vostès", ha dit.
Anar al contingut