Barcelona

Àngel Ros, l'ànima catalanista

Àngel Ros, ha estat fins al darrer instant un dels tres candidats a primer secretari del PSC, juntament amb Joan Ignasi Elena i Pere Navarro, després que Miquel Iceta hagi abandonat la cursa després de constatar que no té prou suport. Finalment, Ros s'ha retirat, però continua abanderant l'opció més catalanista en la renovació interna del PSC. Ros vol un partit referent de tots els progressites de Catalunya, que recuperi tots els vots que s'han perdut pel camí.

Carmen AmorósActualitzat
Casat i pare de 2 fills, Àngel Ros va néixer a Lleida el 1952 i representa la branca més catalanista del PSC. Entre altres afirmacions ha assegurat que "hauríem de competir amb CiU en catalanisme", en referència al paper que el PSC ha de fer de cara a la societat catalana.

Defensor del grup propi al Congrés dels Diputats, aquest candidat a primer secretari compta amb el suport de personalitats tan destacades com l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i l'exconseller d'Economia, Antoni Castells.

L'actual alcalde de Lleida, és llicenciat en Ciències físiques, Màster en Administració i Direcció d'Empreses i Doctor en Informàtica. Ha estat professor de Física i d'Enginyeria Informàtica a la Universitat de Lleida i a altres universitats del país. La seva tasca professional l'ha fet en l'àmbit de la informàtica i la gestió dels sistemes en empreses capdavanteres i diferents ajuntaments.

A la Universitat va entrar en contacte amb la política a través moviment universitari del PSUC. Des de jove ha estat involucrat en el moviment veïnal i associacionista. Militant del PSC des del 1979, fins al 2003 no es va presentar a cap càrrec públic. Ros va ser escollit regidor a les eleccions municipals del 2003 i el 2004 va substituir Antoni Siurana al capdavant de l'Ajuntament de Lleida.

El 2007 va encapçalar per primera vegada la llista del PSC a Lleida i va revalidar l'alcaldia amb majoria absoluta. Aquest any s'ha tornat a presentar a la reelecció amb el mateix resultat. Actualment és el Paer en cap de l'Ajuntament de Lleida i President de la Comissió de noves tecnologies i societat de la informació de la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias).

Després de la desfeta del PSC en les eleccions autonòmiques de l'any passat i en les municipals d'aquest any, al setembre, Ros va anunciar la intenció d'encapçalar el nou PSC que ha de sortir del XII Congrés que se celebra aquest cap de setmana.

El 29 de novembre va presentar els eixos del seu programa a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona en una conferència que portava per títol "de nou PSC".

Per Ros, el PSC ha de "convertir-se en el partit referent de tota la societat civil que ens ha abandonat en les últimes eleccions. La referència l'aconseguirem amb un missatge que tingui horitzó estratègic i confiança".

La vessant més catalanista l'expressa Ros en aquests termes "El nou PSC serà conscient en totes les seves actuacions a Catalunya, Espanya i Europa que a qui ha de retre compte és als catalans i catalanes i per això, sense oblidar els nostres valors d'esquerra que ens uneixen fraternalment als companys socialistes espanyols, serem conseqüents en cadascuna de les nostres negociacions i votacions".

Pel que fa al paper del PSC en les reformes, Ros va assegurar que, tot i estar a l'oposició, el PSC "serà el partit defensor de les reformes necessàries per posar les bases del nou model econòmic" Ros es mostra a favor de reformar, però no de retallar.

Anar al contingut