Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida per ser l'ambaixador d'Espanya a Andorra

Actualitzat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, deixarà el seu càrrec de paer en cap per convertir-se en ambaixador d'Espanya a Andorra. Ros serà nomenat al Consell de Ministres d'aquest divendres, l'últim abans de vacances, o en el del 24 d'agost.

El govern andorrà té previst concedir aquest dimecres mateix el plàcet diplomàtic que permetrà el nomenament. Ros fa més de 14 anys que és paer en cap i renunciarà al càrrec després del nomenament del govern espanyol.

S'apunta com a possible successor a l'alcaldia de Lleida el segon tinent alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà, Fèlix Larrosa, tot i que també es parla de la tinent d'alcalde Montse Mínguez.

Àngel Ros serà el primer nomenat sense ser diplomàtic de carrera. Segons ha confirmat TV3 va rebre la proposta molt content.

El seu nomenament es va decidir al Consell de Ministres passat. El govern de Pedro Sánchez ha tirat enrere la decisió que ja havia pres el govern del PP de nomenar José María Rodríguez Coso com a ambaixador espanyol a Andorra.

El fins ara ambaixador d'Espanya a Andorra era, des del juliol de 2014, Manuel Montobbio de Balanzó, que va ser nomenat divendres passat ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa a Estrasburg.

14 anys de paer en cap

Ros va assumir l'alcaldia el gener del 2004, en substitució d'Antoni Siurana, que havia estat nomenat conseller d'Agricultura. Àngel Ros va revalidar l'alcaldia el 2007, el 2011 i el 2015, els dos primers anys amb majoria absoluta. En l'última ha necessitat el suport de Cs i el PP per seguir al capdavant de l'ajuntament ja que tenia en contra els partits independentistes.         
 

 

ARXIVAT A:
PSC
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut