Madrid

Àngel Ros deixarà el seu escó per les discrepàncies amb la direcció del PSC per la votació de demà

L'alcalde de Lleida i diputat socialista al Parlament de Catalunya anunciarà la decisió aquesta tarda perquè es nega a votar en contra de la petició de transferències per poder fer la consulta. Ho han confirmat a TV3 fonts del PSC des de Madrid.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Lleida i diputat socialista al Parlament de Catalunya, Àngel Ros, deixarà el seu escó per discrepàncies amb la direcció del PSC. Així ho han confirmat a TV3 fonts de la direcció del PSC.

Ros, que és un membre destacat de l'anomenat sector crític del PSC, es nega a votar "no" a la petició que farà el Parlament per demanar les transferències per poder fer la consulta.

Ros anunciarà la seva decisió abans de la votació de dijous, però continuarà al capdavant de la Paeria.

Diferents posicions entre els crítics

La resta de diputats socialistes del sector més catalanista, com l'exconsellera Marina Geli, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez Sempere o Núria Ventura, no descarten cap opció: Abandonar també l'escó, l'abstenció, votar "sí", o simplement no votar. Els crítics, doncs, mantenen posicions diferents sobre què votar.

Per la seva part, l'alcalde de Lleida participarà aquesta tarda en la reunió que el sector crític del PSC ha de tenir a Barcelona, en què s'ha d'acabar d'aclarir el sentit del vot demà al Parlament.

Mentre, la CUP ja ha decidit que s'abstindrà. El diputat Quim Arrufat ha anunciat que els tres diputats de la CUP al Parlament s'abstindran en la votació perquè no creu "que calgui demanar permís a Madrid per consultar els catalans sobre el futur del nostre país".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut