Lleida

Àngel Ros continuarà sent alcalde de Lleida ja que Ciutadans no farà costat al candidat de CiU

El candidat socialista accepta que haurà de governar en minoria i que "caldrà dedicar molts recursos al diàleg" els pròxims 4 anys

RedaccióActualitzat

Àngel Ros repetirà com a alcalde de Lleida després que Ciutadans hagi decidit finalment no donar suport a la investidura del candidat de Convergència i Unió, que havia ofert a la resta de formacions un pacte per desbancar el candidat del PSC. El candidat socialista a la reelecció va acabar ahir la primera ronda de contactes amb els altres sis grups que han obtingut representació a la Paeria amb una trobada amb representants del Comú de Lleida.

Després de reunir-se amb Ros, la cap de llista de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha dit que la seva formació, finalment, optarà per donar suport en la investidura a la seva pròpia candidata. En aquest sentit, Ros s'ha mostrat convençut que "tot apunta possiblement a un govern en minoria que haurà de dedicar molts recursos al diàleg, a parlar i a consensuar els temes importants de ciutat perquè això "és el que els lleidatans han volgut amb el resultat de les municipals". 

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcalde en funcions reconeix que encara no ha paït la pèrdua de gairebé la meitat dels regidors, però diu que això se supera governant: "Un pas de de 15 a 8 regidors és un càstig important. Per tant, és evident que són uns dies que ho estem passant força malament. Però ens en sortirem. Hem vist que podem arribar a acords per governar la ciutat amb altres partits polítics. Aquesta és la millor vacuna."

Més enllà de Lleida, Àngel Ros, que és president del PSC, considera que seria lògic que el seu partit fes un congrés ara que s'ha acabat el procés electoral municipal. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut