Berlín

Lufthansa no aclareix per què Andreas Lubitz va interrompre la seva formació com a pilot durant onze mesos

La policia ha escorcollat durant hores el domicili dels pares del pilot i l'habitatge que tenia a Düsseldorf

RedaccióActualitzat

Andreas Lubitz, un jove de 28 anys nascut a la petita població de Montabaur, a l'estat federat de Renània-Palatinat, a Alemanya, era el copilot de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Segons les primeres investigacions, Lubitz va estavellar l'aparell voluntàriament. El jove tenia una experiència de 630 hores de vol i havia començat a treballar a Germanwings al setembre del 2013.

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, ha assegurat que Lubitz "era apte al cent per cent i la seva actitud era impecable". "No ens podíem imaginar que pogués passar això", ha subratllat. "Ni en els nostres pitjors malsons podíem imaginar res semblant", ha assenyalat en roda de premsa, i ha assegurat que la companyia té molta cura en la selecció del personal i que tant el pilot com el copilot havien passat tots els exàmens tècnics i mèdics. 

Lubitz va començar la seva formació com a pilot el 2008, i va passar per les escoles de Bremen, a Alemanya, i de Phoenix, a Arizona, als Estats Units, un fet habitual entre els pilots de Lufthansa. El president de l'aerolínia ha revelat que el copilot va interrompre durant onze mesos la seva formació poc després de començar, el 2008. Carsten Spohr no ha esmentat les raons d'aquest parèntesi de gairebé un any i ha destacat que Lubitz va treballar com a auxiliar de vol i que el 2013 va ser copilot d'un Airbus A-320. Va superar les proves mèdiques i el seu rendiment de pilotatge era "fantàstic". 

De pilotar planadors a portar un Airbus A-320

L'alcaldessa de Montabaur, Gabriele Wieland, ha explicat que Lubitz, que tenia parella, havia viscut amb els seus pares en aquesta població alemanya i també tenia un allotjament a Düsseldorf, ciutat a la qual es dirigia l'avió de Germanwings que es va estavellar amb 150 persones.

La revista del Club d'Esports Aeris (LSC Westerwald) de Montabaur, del qual era membre, va publicar després de l'accident que "Andreas va morir com a primer oficial de servei en la catàstrofe aèria. Els seus companys del club afirmaven que "va complir el seu somni de volar, somni que ara ha pagat car amb la seva vida", i assenyalen que "va començar com a pilot de planadors i va arribar a ser pilot d'un Airbus A-320."

Des de Berlín, el ministre de l'Interior alemany, Tomas de Maizière, ha dit que Lubitz no tenia antecedents terroristes coneguts fins ara.

Registre a casa dels seus pares

La policia alemanya ha registrat durant hores l'habitatge de Lubitz a Düsseldorf i la casa que compartia amb els seus pares a la localitat de Montabaur. Els agents han abandonat les dues vivendes amb bosses i caixes, amb l'objectiu de recollir "documents personals" que ajudin a aclarir els motius que podrien haver portat el copilot a estavellar l'avió.

En un comunicat, la Fiscalia de Düsseldorf indica que l'anàlisi de tot el material recollit comportarà "una mica de temps", però garanteix que informarà sense demora els familiars de les víctimes i també l'opinió pública de qualsevol novetat essencial en la investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut