Andorra qüestiona la precisió i l'oportunitat de l'informe dels EUA

Assegura que la situació no afecta la credibilitat i la solvència del sistema bancari andorrà, sinó només una entitat

Actualitzat

L'autoritat financera andorrana ha posat en qüestió la precisió i el moment en què els Estats Units han difós l'informe sobre les activitats de Banca Privada d'Andorra. Assegura que la situació no afecta la credibilitat i la solvència del sistema bancari andorrà, sinó només una entitat.

"El problema de la nota del Tresor nord-americà és que és molt poc precisa. Diuen: 'a high level manager', 'another high level manager'... però no indiquen quins managers són. És molt delicat fer de jutge de qui no té proves. Nosaltres no podem destituir algú sense saber qui és aquest algú. Perquè 'a high level manager'...who is that? No ho sé", ha dit Maria Cosan, directora general Institut Andorrà de Finances. 

I sobre l'oportunitat de l'informe, ha afegit que "les presumptes males pràctiques d'un banc en una àrea limitada no pot posar en dubte ni la solvència ni la liquiditat d'una plaça financera". 

Les autoritats andorranes miren d'evitar que la sospita de males pràctiques s'estengui ara a la resta d'entitats financeres dels país, el seu principal actiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut