Andorra

Andorra apaga el senyal analògic de televisió i obre les portes a l'emissió en digital

Amb un acte simbòlic al pic de Carroi, a 2.000 metres d'altura, Andorra ha apagat el senyal analògic de televisió i ha obert les portes a l'era digital. Amb només un quart d'hora, l'emissió digital gràcies a la TDT ha permès l'entrada en servei de cinc canals de televisió nous i els andorrans ja en poden rebre fins a vint. El Principat és el segon país d'Europa, després d'Holanda, que ha fet el canvi d'emissió del senyal analògic a la televisió digital terrestre, que millora la qualitat d'imatge i de so.

Actualitzat

Andorra ha volgut fer història amb l'apagada analògica i ha escollit el cim del pic del Carroi per fer un acte simbòlic. I és que en aquest cim, que té una altura de 2.000 metres d'altura, fa quaranta anys es rebia el primer senyal de televisió del país. 

El ministre d'Ordenament Territorial d'Andorra, Xavier Jordana, ha estat l'encarregat de prémer l'interruptor que donava per mort el senyal analògic i obria les portes a l'era digital. Una pantalla amb el compte enrere fins a arribar al punt de les onze del matí ha marcat el moment de traspàs i, en tan sols quinze minuts, la població d'Andorra ja ha pogut disposar de la recepció de vint canals de televisió. Es preveu que a finals d'any es puguin veure deu canals més.

A partir d'ara, els que no disposin de descodificador no podran veure la televisió a Andorra. El Principat és el segon país d'Europa, després d'Holanda, que ha fet el canvi d'emissió del senyal analògic a la televisió digital terrestre. Això permetrà millorar la qualitat de so i imatge i sintonitzar més canals, segons Jordana. 

La notícia, però, no ha agafat per sorpresa el país. Des del 2004, el govern ha anat fent campanyes de sensibilització als centres comercials perquè la població instal·lés aquest aparell. Amb tot, no ha estat fins aquestes últimes setmanes que els comerços han rebut una allau de compradors.

El termini de l'apagada analògica a Europa està previst el 2015. Catalunya ho podria fer entre el 2008 i el 2009.

Anar al contingut