Barcelona

ANC i Òmnium preveuen una participació històrica en la Diada tot i tenir 50.000 inscrits menys

Les dues institucions xifren en 203.808 les inscripcions registrades fins aquest matí per a les cinc mobilitzacions

RedaccióActualitzat

Els president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han xifrat en 203.808 les inscripcions registrades fins aquest matí per a les cinc mobilitzacions de la Diada. "Estem convençuts que Barcelona tornarà a tenir una gran mobilització com la de les altres Diades i les altres ciutats tindran la mobilització més gran de la seva història", ha destacat Jordi Sànchez, tot i reconèixer que el ritme d'inscripcions és inferior al d'altres anys. L'any passat per les mateixes dates hi havia més de 250.000 persones registrades. "Som un procés que es caracteritza per fer coses al darrer minut. Vam tenir govern al darrer minut, llista unitària al darrer minut i les mobilitzacions s'omplen al darrer minut", ha explicat, confiant que els pròxims nou dies serveixin per omplir els 44 trams de la Diada, especialment els de Barcelona i Tarragona, que són els que més persones requereixen.

Per la seva banda, el president d'Òmnium Cultural ha fet una crida a la participació de "tots els demòcrates", però ha garantit que la presència dels "comuns" d'altres espais ideològics no rebaixarà el component independentista de la jornada. L'ANC i Òmnium volen que les mobilitzacions serveixin com a resposta al que consideren un atac de l'Estat a les institucions catalanes, com el Parlament i la seva presidenta.

Mentrestant, aquest divendres, l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha anunciat que aquest any sí que assistirà als actes organitzats per l'Assemblea Nacional Catalana i  Òmnium Cultural l'11 de setembre. En un vídeo, que ha fet públic a través de les xarxes socials, Mas afirma que en els últims anys no convenia que hi fos pel seu càrrec de president i fa aquesta crida: "Enguany hi seré i com que estem en la recta final hem d'estar a punt per a l'esprint final. És important que hi siguem tots i totes. Ens hi retrobarem."

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut