Acte de la "Marató per la democràcia " a la plaça de la Font de Lleida
Barcelona

La "Marató per la democràcia" omple les places de cartells per al referèndum

RedaccióActualitzat

Milers de persones han participat aquest diumenge en una encartellada massiva en defensa del referèndum de l'1 d'octubre convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. És un dels actes de la campanya "Marató per la democràcia".

La convocatòria és davant dels ajuntaments o als centres neuràlgics de cada població. Es fan tallers de creació amb el material de campanya, cartells, murals o pancartes, i després hi haurà enganxada pels carrers.

En l'acte a la plaça de la Universitat de Barcelona han participat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Carme Forcadell ha agraït als Mossos d'Esquadra que es mantinguin en la defensa de les seves competències. També ha fet una menció a la gent que s'està manifestant a diversos punts d'Espanya en suport de la democràcia:

"Vull donar les gràcies a tots els demòcrates espanyols que estan sortint als carres i que estan amb nosaltres defensant la democràcia. Això no és un enfrontament entre pobles. Estem junts lluitant pels drets civils i perquè puguem votar. Moltes gràcies de part del poble de Catalunya."

 

 

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha animat la gent a aprofitar els set dies que queden fins a l'1 d'octubre per convèncer els que encara no saber si participar o no en el referèndum:

"Ens queden 7 dies. Hem de treballar intensament per anar a votar. El millor que podem fer per evitar la repressió és que el proper diumenge anem a votar acompanyats de sis o set persones. Hem d'arrencar de casa seva la gent que encara dubta de si anar a votar. La nostra única força és anar a votar."

Jordi Cuixart, d'Òmnium Cultural, ha desafiat el fiscal i ha dit que continuaran fent una crida a la mobilització pel referèndum:

"Ens volen acusar de sedició per fer una crida a la mobilització permanent. Senyor fiscal, hem fet la crida i la tornarem a fer: Tothom al carrer!"

 

Hi ha programats més de 300 actes en diversos municipis de Catalunya a favor de la democràcia i la llibertat d'expressió.

A la plaça del Vi de Girona, més de 3.000 persones s'hi han mobilitzat i han corejat a l'uníson crits de "Votarem!, "No tenim por!" i "Independència!". La consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, ha assegurat que l'estratègia de la repressió que aplica el PP vol dir que "ha perdut els papers i el nord, i que aviat perdrà també el nord-est de la península".

 


 

Milers de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Joan de Lleida en resposta a la convocatòria de la "Marató per la democràcia":

 


 


 

A Tarragona, l'acte central es farà a les set de la tarda a la plaça de la Font. A Reus, la convocatòria ha estat a la plaça del Mercadal.

 

 

 

Al Masnou, alguns dels participants en la "Marató per la democràcia" han tallat l'N-II:




 

Coincidint amb aquesta "Marató per la democràcia", s'ha creat una web en què tothom pot enviar les fotografies dels actes d'aquest diumenge.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut