Barcelona

ANC i Òmnium asseguren que altres partits se sumaran al full de ruta per la independència

Carme Forcadell espera que Unió, Iniciativa, EUiA, la CUP i MES s'adhereixin al preacord subscrit fins ara per CDC, ERC, Reagrupament, ANC, Òmnium i l'AMI

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural esperen que, després de les eleccions municipals, hi hagi més formacions que se sumin al preacord sobre el full de ruta per la independència. CDC, ERC, Reagrupament, ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Indepèndència (AMI) subscriuen de moment aquest full de ruta, que preveu la independència en un termini de 18 mesos si hi ha victòria sobiranista el 27-S. 

En declaracions a "Els matins" de TV3, les presidentes de l'ANC, Carme Forcadell, i d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han assegurat que hi ha contactes perquè augmenti la xifra d'adhesions al preacord. Forcadell s'ha mostrat optimista en aquest sentit: "Estem convençudes que hi haurà més adhesions. Tenim converses amb la CUP. Confiem que MES s'hi sumarà. I fins i tot nosaltres estem convençudes que, després de les municipals, s'hi sumaran Unió Democràtica i també Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa. En aquest procés constituent que ha de durar des del 28 de setembre fins que s'aprovi la Constitució s'hi poden sumar totes aquestes forces polítiques." 

Els alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència faran demà a Girona el pronunciament del Manifest de Cervera, on expressaran el seu compromís per anar cap a la independència i amb el fet que les eleccions municipals siguin la primera volta de les plebiscitàries. Aquest manifest se signarà després de Setmana Santa. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut