País Basc

Anasagasti, contrari a fer referèndums com el d'Arenys al País Basc

Des d'Euskadi, els partits nacionalistes han vist la consulta sobiranista d'Arenys de Munt amb una "certa enveja". Recordem que la polèmica consulta de l'exlehendakari Juan José Ibarretxe ni tan sols es va arribar a celebrar. Tot i això, el senador del PNB Iñaki Anasagasti considera que el seu partit no ha d'intentar celebrar al País Basc consultes sobre la independència com la d'Arenys, ja que els seguidors de Batasuna poden provocar incidents.

Actualitzat
Anasagasti, en declaracions a Servimedia, ha criticat la reacció "tan brutal" que s'ha produït en el "Madrid polític" al referèndum d'Arenys de Munt. Tot i això, el senador nacionalista ha considerat que al País Basc no és oportú fer aquest tipus de consultes, ja que al PNB "tenim el nostre propi vademècum sobre la situació", en referència a com plantejar la qüestió de l'autodeterminació.

Segons Anasagasti, "el 'pla Ibarretxe' continua aquí", al qual s'hi suma el fet que els penebistes no volen "obrir una aixeta que després es pugui arribar a convertir en un enfrontament d'uns contra els altres". "A Arenys de Munt ha anat molt bé", ha dit, "perquè la gent s'ha respectat, però aquí [al País Basc], després del que hem vist en Lekeitio i en altres llocs, no ens fiem gens de l'esquerra radical".
Anar al contingut