Madrid

Ana Botella es converteix en la primera alcaldessa de Madrid

Ana Botella s'ha convertit en la primera alcaldessa de Madrid. Prendrà el relleu al capdavant del consistori de la capital de l'Estat a Alberto Ruiz-Gallardón, que ha renunciat al càrrec per ser ministre de Justícia del govern de Rajoy. Botella ha anunciat que simplificarà els tràmits burocràtics per obrir negocis.

RedaccióActualitzat
A les deu del matí, al palau de La Cibeles, s'ha fet un ple extraordinari, amb la presència de diferents autoritats, en què la tinent d'alcalde i delegada de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid, Ana Botella, ha estat investida alcaldessa de la capital de l'Estat.

Botella va ocupar el lloc número 2 a la llista amb la qual el PP va concórrer a les eleccions generals del mes de maig passat, per la qual cosa, segons les normes electorals, li correspon a ella substituir el regidor. D'aquesta manera, es convertirà en la primera dona que ocupa la butaca d'alcalde en la història de la capital espanyola.

Botella, de 58 anys, va entrar a l'Ajuntament el 2003 i des d'aleshores ha dirigit les àrees de Treball i Serveis al Ciutadà i de Medi Ambient, a més de ser segona tinent d'alcalde.

Botella, que és la primera alcaldessa de la capital d'Espanya, ha estat elegida en votació nominal dels regidors de l'Ajuntament amb els vots dels 31 representants del Partit Popular, 2 més de la majoria absoluta necessària.

La resta de candidats -Jaime Lissavetzky (PSOE), Ángel Pérez (IU) i David Ortega (UPyD)- han estat votats pels seus respectius regidors.

En el seu discurs d'investidura, la nova alcaldessa ha anunciat que eliminarà totes les llicències necessàries per engegar una nova activitat comercial sempre que al negoci no li calgui declaració d'impacte ambiental. "Posarem en marxa una reforma urgent per la qual, a la ciutat de Madrid, els particulars podran obrir activitats generadores de llocs de treball sense més intervenció administrativa que la mera comunicació", ha dit.

Botella ha puntualitzat que aquest sistema de simplificació de la burocràcia administrativa també s'aplicarà a les estructures municipals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut