Amy Winehouse
Amy Winehouse

Amy Winehouse torna en forma d'holograma amb una gira mundial

Els diners que es recaptin de l'espectacle es destinaran a The Amy Winehouse Foundation, que es va fundar després de la mort de la cantant per ajudar els joves que pateixen les conseqüències de l'abús de substàncies addictives

RedaccióActualitzat

Els fans de la cantant britànica Amy Winehouse, morta prematurament als 27 anys el 2011, la podran veure de nou als escenaris en forma d'holograma, segons declaracions del seu pare, Mitch Winehouse.

L'espectacle s'estrenarà el 2019 i estarà realitzat per la mateixa companyia que va fer els concerts amb hologrames d'un dels pioners del rock and roll, Roy Orbison, sobretot conegut internacionalment els anys seixanta, i de la soprano Maria Callas. Els productors esperen fer rodar el concert al voltant del món durant tres anys.

 

 

L'holograma Winehouse, amb la veu de la cantant gravada i remasteritzada, es projectarà a l'escenari acompanyat d'una banda en viu i un conjunt de coristes.

 

 

Un projecte contra les drogues i per ajudar els joves

Mitch Winehouse ha explicat que tots els diners que es recaptin de l'espectacle es destinaran a The Amy Winehouse Foundation, que es va fundar després de la mort de la cantant per ajudar els joves que pateixen les conseqüències de l'abús de substàncies addictives.

Amy Winehouse era una de les cantants més talentoses de la seva generació i va morir per intoxicació alcohòlica el juliol del 2011 a la seva casa de Londres, als 27 anys. La cantant, coneguda per hits com "Rehab" i "Back to Black", havia lluitat contra la seva addicció a les drogues durant bona part de la seva carrera professional.

La idea de recuperar les estrelles mortes a través d'hologrames va agafar impuls després de les imatges tridimensionals del raper Tupac Shakur que van commoure la multitud al Festival de Música i Arts de Coachella Valley a Califòrnia el 2012. Malgrat l'èxit d'alguns d'aquests concerts, la pràctica n'ha despertat el debat, i algunes estrelles s'oposen a aquestes creacions digitals pòstumes.

 

 

L'holograma d'Orbison s'ha pogut veure en 15 ocasions a Europa i actualment es troba fent un recorregut pels EUA en més de vint ciutats. En l'espectacle a Los Angeles, l'audiència va aplaudir i cantar èxits tan populars com "Pretty Woman". L'holograma va encaixar perfectament amb l'orquestra que tocava en directe i va donar les gràcies a l'audiència després de cada aplaudiment.

Com es farà l'holograma d'Amy Winehouse

Mitch Winehouse va dir que va quedar impressionat després de veure l'holograma d'Orbison i que volia assegurar-se que l'empresa que organitzava el concert, BASE Hologram, pogués captar l'estil de la seva filla. La reproducció d'Orbison es troba davant d'un micròfon durant tot l'espectacle, com ho feia normalment quan estava viu, mentre que Amy ballava i es movia al voltant de l'escenari.

 

 

 

Per crear l'holograma, BASE Hologram contractarà una actriu per imitar els moviments escènics d'Amy Winehouse i completarà la imatge amb pròtesis i imatges generades per ordinador, segons el conseller delegat de BASE Hologram, Brian Becker. La tecnologia permet que la projecció es mogui a través de l'escenari, ha dit.

Becker ha afegit que l'espectacle durarà entre 75 i 110 minuts.

Mitch Winehouse ha declarat que la seva filla aprovaria aquest projecte perquè el seu "llegat és ajudar els joves" que tenen problemes d'addicció.

 

 

Anar al contingut