Síria

Amnistia Internacional denuncia que almenys 88 opositors detinguts han mort en mans del règim sirià

L'ONG en defensa dels drets humans Amnistia Internacional ha denunciat en un nou informe que almenys 88 persones han mort per la "sagnant repressió" que ha portat a terme el règim sirià des de mitjans de març contra els manifestants contraris al president Bashar al-Assad. Segons l'ONG, hi ha indicis de tortura i altres maltractaments en almenys 52 morts.

Actualitzat
A l'informe "Detenció mortal: morts sota custòdia durant les protestes populars a Síria", Amnistia Internacional documenta morts de detinguts entre l'abril i mitjans d'agost, just després de l'onada d'arrestos. Segons l'ONG, aquestes morts "representen un considerable augment del nombre de persones mortes després de la seva detenció a Síria". I és que fins ara, AI registrava cinc morts de persones empresonades de mitjana l'any.

Per Amnistia, "aquestes detencions adquireixen proporcions massives i sembla que són una prolongació del mateix menyspreu brutal que veiem cada dia als carrers de Síria". En aquest sentit, l'ONG ha assegurat que els han fet arribat el relat de tortures "horribles" i, per això, creuen que el govern d'Al-Assad "persegueix sistemàticament el seu propi poble a una escala immensa".

L'ONG també ha explicat que totes les víctimes són homes, entre els quals hi ha deu menors, i n'hi ha de només 13 anys, que van ser arrestats, principalment, a Homs i Daraa, on van començar les protestes el 17 de març passat. Es creu que tots van ser detinguts per la seva presumpta participació en les manifestacions que reclamaven canvis al règim.

De les 88 víctimes, almenys hi ha 52 casos amb indicis de tortura o altres maltractaments que van provocar o contribuir a la mort. Amnistia, que n'ha demanat un altre examen mèdic, ha vist fragments de vídeos gravats per familiars, víctimes i altres persones de 45 víctimes. Les lesions que han vist, diuen, indiquen que les víctimes haurien rebut pallisses terribles i altres abusos. Entre les lesions, cremades, contusions, talls i cops.
Anar al contingut