Amnistia Internacional alerta que els drets humans pateixen un retrocés mundial

En el seu informe anual, aquesta ONG denuncia que amb l'excusa de la "defensa de l'interès nacional" molts països estan infringint el dret internacional

RedaccióActualitzat

L'informe anual d'Amnistia Internacional denuncia un retrocés global sense precedents en el respecte als drets humans, amb l'excusa de la defensa de l'interès nacional. Amnistia cita com a exemple les mesures antiterroristes aplicades a França després dels atemptats de París.

L'organització denuncia que la Unió Europea no ha estat capaç de donar una resposta als més d'un milió de refugiats que han arribat a les seves costes l'últim any, i critica que els governs vegin la protecció dels drets humans com una amenaça per a la seguretat, l'ordre públic o els valors nacionals.

En el seu informe anual, Amnistia adverteix que molts governs han infringit obertament el dret internacional i estan afeblint intencionadament les institucions destinades a protegir els drets de les persones. I Espanya no se salva d'aquesta retallada de llibertats i de drets, com el de manifestar-se. Amnistia es fixa especialment en el cas dels titellaires detinguts a Madrid, acusats d'enaltiment del terrorisme. Per a l'organització, suposa una violació del dret a la llibertat d'expressió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut