Un tanc travessa Anadan.
Un tanc travessa Anadan, prop d'Alep
Alep

Amnistia Internacional acusa el govern sirià de crims contra la humanitat en la repressió d'Alep

Els rebels sirians colpegen llocs simbòlics del poder d'Alep en els combats amb les tropes del règim i causen la mort de 40 policies. L'ONU alerta que la guerra ha atrapat milers de civils mentre els combats es reprenen a Damasc.

RedaccióActualitzat
Continuen els enfrontaments a Síria entre l'exèrcit de Bashar al-Assad i els rebels per aconseguir el control d'Alep, la segona ciutat del país i, de fet, la seva capital econòmica. L'exèrcit del règim ha continuat bombardejant la ciutat amb avions i helicòpters.

Per la seva part, els opositors de l'Exèrcit Lliure de Síria resisteixen i intenten arribar al centre d'Alep. En les últimes hores els rebels han atacat dues comissaries, l'oficina del partit governamental Baas i l'hospital militar.

Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, en els combats d'ahir dimarts, hi van morir 40 policies. Entre els opositors, però, també hi va haver víctimes: quatre persones van morir i una desena van quedar ferides quan un coet de l'exèrcit va caure a les portes d'una mesquita.

Amnistia Internacional, per la seva banda, acusa el govern sirià de crims contra la humanitat en la repressió d'Alep. L'acusació es desprèn de les proves recopilades per aquesta organització pro drets humans durant el mes de maig, que ara ha presentat en un informe.

El document denuncia l'ús sistemàtic i deliberat de la violència contra els manifestants pacífics, la persecució dels ferits, l'ús habitual de la tortura, l'atac a metges, o les detencions arbitràries i les desaparicions forçoses. En definitiva, diu, és el patró seguit per l'exèrcit en la lluita contra la revolta.

L'ONU, en canvi, alerta que la guerra ha atrapat milers de civils a Alep que han hagut de buscar refugi en escoles, universitats i mesquites.

Tot plegat mentre que es reprenen els combats a la capital, Damasc, i a la ciutat de Deir Ezzor, l'endemà que l'Exèrcit Lliure de Síria assegurés haver derrotat l'exèrcit regular després de deu hores de batalla al punt de control d'Anadan, una zona que els permet obrir un corredor des de Turquia fins a la ciutat, que viu un veritable èxode de la població.

El conflicte ja ha provocat en total uns 270.000 refugiats, segons l'agència de l'ONU, tot i que només la meitat estan registrats.
Anar al contingut