Raqqa, set mesos després dels bombardejos de la coalició encapçalada pels Estats Units (Reuters)
Raqqa, set mesos després dels bombardejos de la coalició encapçalada pels Estats Units (Reuters)

Amnistia denuncia que la coalició liderada pels EUA "va aniquilar" civils a Síria

Un comandament nord-americà diu que a Raqqa es van llançar més obusos que en cap altre lloc del món des de la guerra del Vietnam

RedaccióActualitzat

Amnistia Internacional ha denunciat el que anomena "guerra d'aniquilació de civils" a Raqqa, a Síria, pels bombardejos de la coalició militar liderada pels Estats Units l'any passat per fer-ne fora Estat Islàmic. Un informe de l'ONG assegura que els atacs van destruir la ciutat i van matar centenars de persones.

Segons Amnistia Internacional, és insostenible l'argument de la coalició d'una campanya aèria de precisió amb poques víctimes. Donatella Rovera, assessora general d'Amnistia sobre resposta a les crisis, remarca la crueltat d'aquests bombardejos:

"En la nostra investigació sobre el terreny a Raqqa vam veure un grau de destrucció que no es pot comparar amb res del que hem trobat en decennis de treball de comprovació dels efectes de les guerres."

 

 

La investigació cita el testimoni d'un alt comandament nord-americà que afirma que, a Raqqa, es van disparar més obusos que en cap altre lloc del món des de la guerra del Vietnam. I tenint en compte que aquests projectils tenen un marge d'error de més 100 metres, no és estrany que hi hagués moltes víctimes a la qualificada per Estat Islàmic de capital del seu proclamat califat.

Amnistia considera que els quatre anys de dominació brutal i de violacions dels drets humans per part dels jihadistes a Raqqa no són excusa perquè la coalició internacional no prengués precaucions per protegir els civils.

 

 

Del 6 de juny al 12 d'octubre de l'any passat, les Forces de Síria Democràtica (FSD) -una aliança armada formada sobretot per milícies kurdes-, amb el suport de la coalició de diferents països i de forces especials dels Estats Units, van fer una operació militar que va acabar amb la derrota d'Estat Islàmic en aquesta ciutat siriana.

Notícia relacionada: La caiguda de Raqqa des de dins: del califat etern al martiri

Justament aquest dimarts almenys 11 civils han mort en un atac aeri de la coalició internacional al nord-est de Síria, on encara queden alguns reductes de milicians d'Estat Islàmic. Cinc dels morts són nens, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

ARXIVAT A:
SíriaDrets humansEstats UnitsTrump Estat Islàmic
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut